Fundul pentru capi

Nu am mai trecut de ceva timp prin Târgu Jiu, dar mereu mă bucur când județul meu apare în presa centrală cu o întâmplare pozitivă. După ce m-am bucurat de mai multe ori în decursul acestui an pentru laudele adresate echipei Pandurii (cea mai spectaculoasă din campionat, cică – așa se zice pe la București), a sosit vremea ca și suporterii târgujieni să iasă în evidență cu ceva bun.

Deși nu m-am uitat la meci, am primit cu deosebită mândrie vestea că un suporter al Pandurilor a reușit să pătrundă pe teren în timpul meciului cu Steaua și i-a arătat fundul portarului Stanca, de la oaspeți. Știu că nu e tocmai o glumă fină, dar eu de câte ori citesc știrea nu mă pot abține și pufnesc în râs. Având în vedere că circumstanțele sunt foarte asemănătoare cu cele ale unui alt meci la care s-a întâmplat, ultima oară, ceva de acest gen, faptul că deznodământul a fost diferit nu poate decât să mă bucure. Toamna trecută, la Ploiești, juca tot Steaua și tot un suporter al gazdelor a intrat pe teren, lovindu-l cu pumnul pe fundașul stelist Galamaz și provocând încheierea și pierderea meciului cu 3-0 pentru echipa al cărei suporter, chipurile, era. Am fost la Ploiești (da, chiar în oraș) și nu mi-a plăcut. Oricât ar încerca localnicii să ne aburească cu marile personalități culturale provenite de-acolo, e un oraș de golani. Iar Târgu Jiul și-a demonstrat superioritatea față de el prin atitudinea relaxată și (auto)ironică a fanului care nu a intrat la bătaie, ci doar ca să arate niște fese. Că le-a arătat portarului Stanca și nu patronului acestuia, cum ar fi fost normal, e doar un detaliu care nu-i știrbește curajul.

Acesta poate fi un bun început. Visez la clipa când, în prezența șefilor fotbalului românesc, un stadion întreg din România să se ridice în picioare ca la un semn, toți spectatorii să se întoarcă cu spatele către oficială, să-și dea jos nădragii și să le arate fundurile tocite de atâta stat în tribune insalubre, la meciuri fără fotbal. Poate, de ce nu, vom avea ocazia perfectă la finala Europa League de pe Arena Națională.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: