Fursecuri cu nuci şi stafide

ÎŢI TREBUIE:

  • 3 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 2 căni făină
  • 1/2  fiolă esenţă de vanilie sau 1 plic zahăr vanilinat
  • coaja rasă de la o lămâie şi o portocală
  • cate 50 g stafide şi miez de nucă pentru decor
  • PREGĂTEŞTI AŞA:

    1.     Pentru a doza cantităţile foloseşti o cană cu volumul de 250 ml.

    2.     Mixezi ouăle cu zahărul, până când cristalele se dizolvă şi obţii o cremă omogenă.

    3.     Torni uleiul picătură cu picătură, ca la prepararea maionezei şi mixezi în continuare.

    4.     Adaugi treptat făina cernută şi aromele, omogenizând după fiecare ingredient.

    5.     Tai miezul de nucă în bucăţi mari, cu ajutorul unui cuţit.

    6.     Tapetezi tava aragazului cu hârtie de copt şi pui câte o linguriţă de compoziţie, formând grămăjoare la distanţe de 5-6 cm unele de altele.

    7.     Presari pe fiecare grămăjoară nuci sau stafide şi le introduci în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru aproximativ 20 de minute, până când devin aurii.

    8.     Le desprinzi cu ajutorul lamei cuţitului şi le laşi să se răcească pe o suprafaţă plană.

    Vizualizări: 104

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din :

    Citește și: