Furt la o carieră CEO. Sute de metri de cablu au dispărut!

Peste 200 de metri de cablu din cupru au fost sustrași din incinta carierei Jilț Nord a CE Oltenia. Furtul s-ar fi produs în urmă cu circa cinci zile, iar polițiștii au deschis un dosar penal și fac verificări pentru a stabili cine se face vinovat de păgubirea unității miniere.

Cablul din cupru la care au râvnit hoții era folosit la stația de pompe a carierei, spune conducerea unității miniere Jilț Nord. Conducerea carierei spune că, deocamdată, activitatea în unitate nu este afectată de dispariția acestei cantități însemnate de cablu. Furtul s-ar fi produs în data de 9 iunie. "Au dispărut circa 230-240 de metri liniari de cablu din cupru. Cablul alimenta o stație de pompe, era pe limita sudică a carierei. Este nevoie de acest cablu. Acum nu ne afectează activitatea, dar ne trebuie, o să ne trebuiască în viitor. Este o comisie care face cercetările. Poliția a intrat pe fir, cam asta pot spune deocamdată. Până nu se face o adevărată cercetare nu ne putem pronunța", a declarat Dumitru Dragu, directorul carierei Jilț Nord.
Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz, asta după ce conducerea unității miniere a depus o plângere în prealabil. "S-a depus o plângere la colegii de la Poliția Motru. Plângerea a fost depusă de conducerea carierei Jilț Nord. Se fac verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor săvârșirii faptei", a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj.

Vizualizări: 1,642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: