Gabriel Sulugiu a redevenit liber

Greu de crezut, dar după ce a stat din nou o perioadă în spatele gratiilor, omul de afaceri Gabriel Sulugiu a redevenit o persoană liberă. Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au fost de acord cu punerea sa în libertate contra unei cauţiuni de 200.000 de lei, după ce, cu ceva timp în urmă, cauţiunea fusese stabilită la 100.000 de lei, atunci judecătorii nefiind de acord cu punerea sa în libertate.

Decizia a fost luată de Tribunalul Gorj, dar a fost contestată de procurori, aceştia pierzând însă recursul la instanţa din Bănie. Ca urmare, Sulugiu a scăpat de cătuşe, dar are de respectat mai multe interdicţii impuse de instanţă.

„Stabileşte în sarcina inculpatului respectarea următoarelor obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a judeţului Gorj decât cu încuviinţarea organului judiciar pe rolul căruia se află cauza penală în care s-a dispus măsura arestării preventive; - să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; - să se prezinte la Poliţia municipiului Tg-Jiu, desemnată cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; - să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; - să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; - să nu se apropie de partea vătămată Talianu Ion – Dragoş şi membrii familiei acestuia, de inculpatul Daha Pompiliu Sabin, martorii cauzei, experţii desemnaţi în cauză de către organul judiciar, să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect. Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin se va lua faţă de el măsura arestării preventive”, se arată în decizia judecătorilor.

Sulugiu este anchetat pentru şantaj şi spălare de bani, după ce anchetatorii au descoperit că a scos bani din firma sa pentru a-l împrumuta pe un amic din oraş, şi el om de afaceri. Cel din urmă s-a plâns însă organelor de anchetă după ce nu a mai putut plăti dobânzile care i se percepeau, el susţinând că achitase de mult suma luată iniţial cu împrumut.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: