Gabroveanu, cu sufletul alături de Pandurii:  E păcat să piară Pandurii

Salvarea echipei Pandurii din situaţia critică în care se află în aceste zile a mobilizat nu numai jucătorii şi suporterii gorjeni, ci şi alţi sportivi. Crescut la una din echipele de juniori de la Pandurii, pugilistul Alex Gabroveanu, care a ajuns între timp campion european la un alt sport, este dispus să ajute echipa din oraşul său natal.

Alex Gabroveanu a venit la ultimul meci susţinut de Pandurii în acest sezon pe terenul de la Târgu Jiu cu două valize, nu cu bani, ci cu două dintre centurile sale de Campion European şi Campion Intercontinental. Gestul pugilistului, care a jucat fotbal la juniori timp de şase ani, chiar la Pandurii, i-a mobilizat pe jucătorii lui Adrian Bogoi, care au câştigat şi meciul cu ASU Poli Timişoara şi s-au salvat de la retrogradare. „Când au văzut valizele cu cele două centuri ale mele băieţii din vestiar au strigat „au venit banii”, a spus sportivul care a dat şi lovitura de începere a meciului fiind aplaudat de sute de gorjeni şi asaltat apoi de fani pentru fotografii.  

Alex Gabroveanu s-a stabilit în Germania după ce a trecut la boxul profesionist, dar nu uită că a plecat în sport de la Târgu Jiu şi doreşte să ajute echipa de fotbal a oraşului său. Ideea cu care a venit la meci campionul gorjean a fost aceea de a ajuta fosta echipă mai ales motivând jucătorii. „Trebuie să luptăm şi să câştigăm acest meci! Pentru Pandurii, pentru Târgu Jiu, pentru gorjeni! E un meci important, e meci greu dar trebuie să învingeţi. În voi este speranţa. Forţa Pandurii!”, le-a strigat Gabroveanu în vestiar pe un ton imperativ fotbaliştilor lui Bogoi care au răspuns în cor cu aplauze.

Ideea motivaţională a funcţionat, iar faptul că un campion european a venit să dea lovitura de începere a meciului le-a purtat noroc celor de la Pandurii: „Din fericire am venit aici cu noroc, şi cele două valize, adică centurile mele, le-au purtat noroc jucătorilor. Sper că i-am motivat suficient de bine, şi eu şi suporterii de aici de la Târgu Jiu care au fost cu ei, s-a văzut pe teren şi în rezultatul obţinut, 1-0 pentru Pandurii”.

Gabroveanu nu a venit la Târgu Jiu numai cu ideea motivaţională ci cu aceea de a se implica într-o acţiune în care autorităţile locale refuză să se implice, aceea de a salva echipa din Târgu Jiu. Marele campion gorjean a venit cu ideea de a convinge şi alţi prieteni ai săi, dar şi sponsorii săi din Germania, să facă gestul de a dona o sumă de bani pentru a salva Pandurii de o depunctare nemeritată: „Din păcate situaţia acestui club nu este una bună, ştiu foarte bine prin ce trece acum Pandurii, de aceea o să apelez la majoritatea prietenilor mei şi la sponsorii mei să încercăm împreună să ajutăm cu ce putem echipa Pandurii. Pentru că e păcat să piară un asemenea club ca Pandurii, mai ales cu asemenea istorie şi cu performanţele pe care le-a avut aici, în oraşul meu natal”.

Alex Gabroveanu se alătură astfel jucătorilor de la Pandurii şi suporterilor clubului gorjean, care au început deja o acţiune de strângere de bani pentru plata sumelor de bani pentru care Pandurii ar risca depunctarea în această săptămână. Oficialii de la Pandurii  au transmis că deja s-au strâns în primele trei zile 20.000 de euro pentru plata datoriilor. Clubul a scos la vânzare legitimaţii pentru suporterii fideli, acestea fiind achiziţionate de fani chiar şi la meciul de sâmbătă.

Vizualizări: 437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: