Gănănău a fost scos din lotul pentru Mondiale

Petrişor Gănănău a reuşit performanţa de a câştiga din nou medalia de aur la Campionatele Naţionale de Box dar nu a fost convocat la lotul naţional pentru Campionatele Mondiale. Cea mai mare dorinţă a pugilistului a fost să poată merge la Mondialele din acest an, aceasta fiind principala sa motivaţie pentru care a urcat în ring decis să câştige medalia de aur şi să ajungă la cea mai puternică competiţie pugilistică a anului. Deşi a fost campion naţional la Arad, Gănănău nu a avut şansa de a merege la Mondiale pentru că Federaţia de Box a avut alte preferinţe. 
După campionatele Europene de anul trecut, relaţia dintre Federaţia Română de Box şi Petrişor Gănănău nu era una foarte bună totuşi sportivul spera să poată merge la Mondiale. Acum urmările declaraţiilor jucătorului de atunci au apărut, acesta manifestându-se în decizia FR Box. 

„Dacă vrea cineva în locul meu să facă meci cu mine!”

Cu toate că a ieşit campion naţional, Gănănău nu-şi poate vedea visul îndeplinit, acela de a merge la primul său Mondial: „După tot scandalul de anul trecut şi văd că nici acum nu s-a terminat încă, eu totuşi îmi doresc din toată inima să particip la Campionatul Mondial. Pentru că la seniori nu am mers niciodată la un Mondial şi nici la Olimpiadă. Acum nu ştiu ce şanse mai am deoarece după părerea mea cred că sunt foarte puţine.” Ieri FR Box a anunţat lotul şi Gănănău nu face parte din lotul naţional pentru Mondiale. Sportivul nu e încă resemnat cu această situaţie şi spune că va merge mai departe şi va face tot posibilul să i se dea ceea ce i se cuvine: „Dacă nu o să particip, nici nu o să las pe nimeni să meargă acolo pentru că eu sunt campionul naţional la categoria grea. Dacă chiar vrea să se ducă cineva în locul meu, să facă meci de selecţie cu mine! Sunt mai mulţi care tot îmi pun piedici şi nu mă mai vor prin boxul amator. Dar nu-i nici o problemă! Eu o să continui şi o să le demonstrez că nu e aşa cum vor ei.”
Gănănău a mai precizat că lotul naţional s-a făcut din luna ianuarie iar aceste campionate n-au contat: „Lotul naţional este făcut din luna ianuarie şi am văzut acolo numai copii, care, la Campionatul Naţional nu au făcut mare lucru, deşi sunt de viitor.” Gănănău e resemnat acum şi nu mai crede că se poate face ceva deşi va continua să lupte pentru a putea merge la Mondiale şi dacă o va face va fi din nou pe banii unui sponsor ca şi la Europene: „Cred că nu mai este nimic de făcut ca să ajung la lotul naţional. Deja eu nu mai vreau să mai merg pentru că oricum le-am demonstrat la toţi că eu sunt campionul doar de la clubul Pandurii şi fără lotul naţional. Dacă o să trebuiască să merg şi în primul rând dacă o să pot merge, o să mă pregătesc cu maestrul Geică. În cazul ăsta voi merge ori pe banii clubului ori cu ajutorul unor oameni de încredere.”


Geică crede că s-au cooptat în lot sportivi slabi 

Antrenorul acestuia, Ion Geică, a explicat că lotul este deja făcut şi nu crede că vreunul din sportivi se va putea clasa pe locul trei eventual: „Deocamdată lotul este făcut, dar nu ştiu dacă din cei 7 sportivi pe care îi vor trimite la Mondiale vor apuca vreunul turul 3. Pe când Gănănău are o carte de vizită impresionantă, este practic ultimul medaliat la un turneu de marcă internaţional. Petrişor nu este agreat de domnul preşedinte Obreja sau noi, gorjenii, nu suntem pe placul conducerii Federaţiei.” Şansele ca să meargă pe cont propriu sunt reduse, mai ales că boxerul nu are bani şi nici clubul nu-şi permite astfel de cheltuieli: „Nu ştiu dacă Petrişor va merge pe cont propriu dacă va fi cazul. Păi el nu are nici un ban, îi trece foamea prin buzunare, n-are săracul nici un leu! Şi cine îţi dă bani în ziua de azi? Aşa că de ce să nu fie băgat acolo unde îi este locul? A venit vreo dată Petrişor Gănănău de la vreo competiţie fără să aducă vreo medalie sau vreun rezultat notabil? Păcat că am ajuns în situaţia asta!”  

Prunariu, ultima speranţă 

O ultimă speranţă a lui Gănănău de a mai merge la Mondiale este legată de clubul Pandurii şi de directorul acestui club, Mihai Prunariu. Ion Geică a explicat că acesta va merge la Bucureşti la FR Box pentru a se lupta pentru includerea lui Gănănău în lot: „Sperăm ca totuşi, prin diplomaţie, domnul director al clubului Pandurii, Mihai Prunariu, va merge în aceste zile la Bucureşti şi sunt convins că îl va invita la un ceai sau la un pahar de vorbă pe domnul Obreja pentru a discuta problema. Noi suntem dispuşi să mai aşteptăm puţin, dar dacă nu se va rezolva vom trece la atac.”





Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: