Gara Târgu-Jiu ar putea fi modernizată

Gorjenii care obişnuiesc să călătorească cu trenul sunt nemulţumiţi de faptul că în sălile de aşteptare din interiorul Gării Târgu Jiu este foarte frig. În sală sunt puţine calorifere şi nu încălzesc, iar în gară este la fel de frig ca şi afară. De asemenea, oamenii  spun că sunt prea puţine scaune şi uneori stau şi ore întregi în picioare, atunci când trenurile au întârziere. „E foarte frig în gară, ar trebui să fie mai multă căldură. Scaune nu sunt, stăm în picioare. Fac naveta destul de des. Nu avem ce face, dacă asta e situaţia”, a spus Constantina Popescu din Sărdăneşti, Plopşoru. 

Reprezentanţii Staţiei de Călători speră ca începând din acest an să modernizeze Gara Târgu Jiu. Costul lucrărilor de modernizare va fi suportat din banii proveniţi  de la Ministerul Transporturilor. „La nivel de minister a fost pusă în discuţie modernizarea staţiei CFR Târgu Jiu, planurile şi proiectele s-au făcut, urmează să se facă investiţii”, a precizat Ion Ţârcă, şef staţie călători CFR Târgu Jiu.

Prin aceste modernizări se doreşte aducerea staţiei CFR Tg-Jiu la standarde europene. „Vom moderniza casele de bilete, vor exista magazine, birouri, farmacie şi multe altele. De asemenea vom monta şi un lift pentru persoanele cu handicap. Sperăm să începem anul acesta lucrările. Ele vor dura circa un an şi jumătate”, a mai spus Ion Ţârcă. 

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: