Gârbaciu, evaluat de colaboratorul Doinei Gorjului

Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu este hotărât să meargă până la Strasbourg pentru a-şi căuta dreptatea. Acesta a contestat atât nota care i-a fost acordată, cât şi comisia de concurs din care face parte, de ani de zile, un colaborator al „Doinei Gorjului”.

„Mor cu ei de gât până la capăt!”, a fost mesajul transmis de Viorel Gârbaciu celor care i-au acordat nota 6,61 la evaluarea proiectului de management.

Acesta dezvăluie că Marin Barbu, maestrul de balet care a făcut parte din comisia de concurs, colaborează de opt ani de zile cu Ansamblul „Doina Gorjului” şi că a fost plătit foarte bine din bani publici. Tot acesta a făcut parte şi din comisia întocmită pentru evaluarea proiectului de management al lui Gheorghe Porumbel, directorul Doinei Gorjului, care a obţinut peste 9. „O comisie care nu respectă în primul rând din statul câteva lucruri elementare. Conform practicii europene, nu poţi să pui un examinator mai jos decât examinatul. Trebuie să aibă şi competenţa şi experienţa cel puţin egale cu cel examinat. Mie îmi vine un preşedinte de comisie care a luat contact cu realităţile culturale ale Gorjului în ultimele două luni de zile şi a cărui profesie este mineritul”, spune Viorel Gârbaciu. Acesta susţine că comisia organizată de Consiliul Judeţean Gorj favorizează conflictul de interese. „Unul dintre aceşti membri este de cel puţin opt ani de zile colaborator permanent, an de an, al Ansamblului Doina Gorjului, plătit din bani publici. Ce căuta în comisia de examinare, pentru că acesta este conflict de interese”, se întreabă Viorel Gârbaciu. Colaborarea cu unul dintre componenţii comisiei este susţinută de conducerea Doinei Gorjului şi pe site-ul instituţiei: „Performanţele ultimilor ani sunt rodul colaborării cu două nume mari ale coregrafiei româneşti contemporane - Theodor Vasilescu şi Marin Barbu- creatori ai unor montări coregrafice de excepţie”.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: