Garsoniera groazei – 6 frățiori morți lângă tatăl lor!

Nimeni nu a putut să creadă ieri dimineață șocanta veste că într-o garsonieră din Rovinari au fost descoperiți nu mai puțin de cinci copilași morți împreună cu tatăl lor. Vestea a devenit și mai cruntă în momentul în care autoritățile au confirmat găsirea a unui al șaselea copil decedat în aceeași garsonieră, acum anchetatorii încercând să stabilească ce s-a putut întâmpla pentru a se ajunge la o asemenea nenorocire, primele informații arătând grave probleme la rețeaua de gaze și la modul în care bărbatul branșase o centrală termică și un boiler pentru apa caldă.

familia_bumbu_sapte_mortiTragica întâmplare s-a produs într-o garsonieră situată la parterul unui bloc aflat chiar în spatele sediului Poliției Rovinari, oamenilor legii nefiindu-le foarte greu să ajungă aici prea repede. Totul a ieșit însă la iveală după ce o familie care are locuința deasupra garsonierei groazei a sesizat ieri dimineață că celor doi copii ai săi nu le este prea bine. Un băiat și o fată de 14 și respectiv 2 ani au fost transportați cu salvarea la spitalul din oraș, mama lor fiind cea care a remarcat că aerul din locuință este greu respirabil, izolația pe la țevi cu garsoniera de la parterul blocului nefiind una foarte bună.

Femeia a mers la spital cu copiii săi, iar soțul său a anunțat autoritățile, mai ales că în zadar a sunat la ușa vecinului de la parter. În plus, omul l-a sunat și pe telefonul mobil pe Cosmin Bumbu, vecinul nerăspunzând. Locatarii din bloc și-au adus atunci aminte că pe 3 ianuarie, la o zi după ce își instalase o centrală termică pe gaze, omul mai fusese la spital cu toți cei șase copii, care nu se simțeau prea bine. La acel moment Bumbu a crezut că de vină ar putea fi niște pizza cumpărată din oraș, însă, de fapt, centrala montată fără autorizație avea probleme de funcționare încă de la acel moment.

Nenorocirea

Locatarii din bloc și pompierii sosiți la fața locului au spart garsoniera în care locuia Cosmin Bumbu și cei șase copilași ai săi, imaginea din interior șocându-i chiar și pe cei care, de regulă, participă la descarcerări cu victime multiple și văd frecvent lucruri oribile. Copiii, cu vârste cuprinse între șase luni și șapte ani, erau pe un colțar din garsonieră, familia_bumbu_sapte_morti_14împrăștiați prin toate direcțiile, culmea fiind că, inițial, anchetatorii au descoperit cinci dintre frățiori, al șaselea fiind găsit o oră mai târziu, după ce un localnic a venit și le-a spus polițiștilor să caute mai bine că sigur există și un al șaselea copil mort. Așa a și fost și după un fotoliu a fost găsit Alex, un băiețel de cinci anișori despre care se poate crede că a încercat să se salveze într-un fel, ascunzându-se acolo. „Eu am intrat primul în garsonieră și mi-e greu să povestesc ce am putut vedea aici. Nu credeam că e posibil așa ceva. Copilașii erau căzuți peste tot, doi erau pe jos, unul era pe după fotoliu, iar ceilalți erau întinși pe colțarul pe care și dormeau noaptea, de obicei. Tatăl nu era cu ei. De altfel, pe el l-am descoperit primul pentru că după ce am intrat am mers în baie să mă uit de el, iar el era acolo căzut. Era complet dezbrăcat, cum își făcea baie, iar copilașii erau pe aici prin cameră, care pe unde apucaseră să cadă”, a povestit un locatar al blocului, îngrozit de cele văzute.

Improvizații și anchete

Toate cele șapte trupuri neînsuflețite au fost ridicate de Serviciul de Medicină Legală Gorj și aduse la Târgu Jiu, în vederea efectuării necropsiei, mașina SML fiind nevoită să facă două drumuri de Rovinari pentru a putea aduce toate cadavrele. Concluziile medicilor legiști vor fi prezentate azi anchetatorilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Poliția demarând cercetări în vederea stabilirii cauzelor deceselor. Anchetatorii au solicitat și o expertiză a specialiștilor de la INSEMEX Petroșani, institut specializat în astfel de situații, la garsoniera cu pricina venind și angajați ai distribuitorului de gaze, care au comunicat că nu ar fi probleme la rețeaua de gaze a blocului.

familia_bumbu_sapte_morti_17Probleme sunt însă în garsoniera familiei Bumbu, unde o centrală termică și un boiler pe gaze erau alimentate cu un furtun rudimentar, prins cu o sârmă, scurgerile de gaze fiind oricând posibile. În plus, boilerul pe care îl folosea bărbatul duminică noaptea pentru a-și face duș are un coș simplu pentru evacuarea monoxidului de carbon, vântul puternic din cursul nopții făcând însă ca evacuarea gazelor să devină imposibilă. Cel mai probabil acestea s-au acumulat în locuință și, ușor-ușor concentrația acestora a depășit limita normalului, așa producându-se cele șapte decese. Culmea este că duminică seara bărbatul a fost acasă cu un prieten și a lucrat timp de câteva ore la repararea unui computer, după care a mers la o cârciumă din apropiere pentru o bere. Cât timp a fost acasă, acesta nu a sesizat nici un fel de problemă și, probabil, nici la revenire, faptul că a apucat să meargă la baie și să se apuce să își facă un duș arătând că volumul de gaze toxice era încă la limita suportabilității la acel moment.

ÎNMORMÂNTARE

Primarul Dorin Filip a făcut cunoscut ieri că autoritățile locale vor susține familia îndoliată și vor suporta cheltuielile de înmormântare, fiind evident că mama celor șase copii, chemată în mare grabă acasă din Italia, nu va putea face față singură unei asemenea situații deosebite. Femeia este așteptată azi să ajungă la Rovinari, înmormântarea fiind programată pentru mâine. Cei care l-au cunoscut pe Cosmin Bumbu au transmis deja condoleanțe, pagina de Facebook a acestuia fiind plină ieri de astfel de mesaje din partea celor care l-au cunoscut.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: