Gaşca lui Moţa şi-a primit pedeapsa

O tâlhărie comisă la sfârşitul lunii august de un individ care a intrat cu faţa acoperită într-un magazin şi a ameninţat-o cu un cuţit pe o vânzătoare pentru a-i lua 1000 de lei din încasări a ajuns acum în faza pronunţării sentinţei pe fond în procesul în care cel în cauză a fost trimis în judecată, alături de alţi trei amici de-ai săi de „prostii”.

Narcis Marius Moţa, de 20 de ani, este considerat capul răutăţilor, mai ales că, ulterior, anchetatorii au probat implicarea sa şi în alte furturi, inclusiv într-o tentativă de omor, în procesul în care a fost judecat pentru tâlhărirea vânzătoarei el recunoscându-şi faptele. Acest lucru nu l-a ajutat însă prea mult pentru că el mai avea de executat un rest de pedeapsă de 2,6 ani dintr-o altă cauză, acum magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu condamnându-l să stea cinci ani după gratii.

Un amic de-al său, Ioan Romică Mutu, s-a ales cu trei ani de închisoare, suspendarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de şase ani, timp în care, teoretic, nu are voie să mai comită vreo altă infracţiune. Un alt complice de-al lui Moţa, minorul de 17 ani Robert Petre Stăncioi, a primit şi el un an de închisoare cu suspendare, având un termen de încercare de 2 ani, în timp ce pentru un al treilea complice, Florinel Marian Ştefu, magistraţii au dispus tot un an de puşcărie, dar decizia este cu executare pentru că individul mai are o suspendare de doi ani dintr-un alt dosar. Acum judecătorii au decis ca Ştefu să meargă pentru 3 ani după gratii, toţi fiind obligaţi să suporte cheltuieli judiciare de până în 900 de lei, precum şi să despăgubească firma la care au dat atacul cu suma de 1100 de lei.

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: