Gazduirea VPS este solutia eficienta si la buget redus pentru afacerea ta!

Daca site-ul tau a crescut, iar planul de gazduire partajata nu mai poate sa-i sustina noile necesitati, solutia este simpla: este timpul sa optezi pentru un alt tip de hosting. In acest sens, ai la dispozitie doua variante: gazduire VPS si server dedicat. Desigur, aici intervine un nou “dar”. Daca site-ul tau nu contine suficiente informatii cat sa aiba nevoie de un intreg server dedicat, atunci prima optiune este solutia perfecta pentru performante crescute! Costurile sunt accesibile, insa avantajele pe care le va aduce site-ului tau vor fi nepretuite.

Ce inseamna, de fapt, gazduire VPS?

VPS este acronimul de la Virtual Private Server. Aceasta forma de gazduire web presupune ca serverul fizic sa fie impartit in mai multe servere virtuale. Cu alte cuvinte, inseamna ca inca imparti serverul cu alte site-uri, asa cum este in cazul gazduirii partajate, insa actiunile “vecinilor” nu te mai afecteaza. Un server virtual privat beneficiaza de sistem de operare, spatiu pe disc si latime de banda proprii.

De asemenea, este bine sa stii ca majoritatea companiilor care ofera gazduire partajata detin script-uri care limiteaza resursele clientilor, astfel incat sa nu le poata folosi in totalitate. Dar chiar si asa, resursele pot varia in functie de cati clienti folosesc acele resurse in acelasi timp. In schimb, planurile de gazduire VPS ofera utilizatorilor un mediu de gazduire mult mai stabil, cu fluctuatii de resurse mult mai mici sau chiar inexistente.

Pentru a beneficia de cele mai bune servicii de gazduire VPS, trebuie sa tii cont de cateva aspecte esentiale.

In primul rand, trebuie sa alegi corect cantitatea de resurse, in functie de necesitatile site-ului tau. Procesorul (CPU), memoria RAM si spatiul sunt primele caracteristici pe care trebuie sa le verifici inainte de a face o achizitie. In general, un pachet de baza ar trebui sa fie suficient pentru inceput. Pe masura ce site-ul creste, poti face un upgrade de plan. Nu este necesar sa optezi din start pentru cel mai complex plan de gazduire, pentru ca trecerea se face foarte usor. In acest sens, este indicat sa alegi o firma unde schimbarea de plan se poate face fara downtime sau pierderi de informatii. In orice caz, ideal ar fi sa consulti un specialist inainte sa iei o decizie. O persoana cu experienta in domeniu va analiza obiectiv site-ul tau si iti va spune cu exactitate de cate resurse este nevoie pentru a-i sustine cresterea.

In al doilea rand, trebuie sa alegi sistemul de operare. Cel mai des intalnite sunt Linux si Windows. Linux este un sistem de operare open source gratuit. Windows se obtine contra cost, insa este necesar daca folosesti aplicatii create pentru platforma Windows.

Nu in ultimul rand, este esential sa alegi un plan de gazduire VPS care iti ofera acces complet la root. In general, este necesar sa detii cateva cunostinte tehnice de baza pentru a gestiona un VPS, insa nu si daca beneficiei de control panel. Plesk si cPanel sunt cele mai cunoscute panouri de control, fiind foarte usor de folosit. Dupa ce te obisnuiesti cu operatiunile de baza, vei vedea ca administrarea nu este cu mult mai complicata decat in cazul gazduirii partajate.

Vizualizări: 876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: