Gazonul de pe „Ion Oblemenco” va costa 300.000 de euro

Antrenorul Victor Piţurcă se va implica personal în schimbarea gazonului de pe stadionul ”Ion Oblemenco”. Antrenorul a început demersurile în vederea înlocuirii suprafeţei de joc, cu una hibrid. În proporţie de 95% va fi gazon natural, iar restul de 5% va fi sintetic.

Antrenorul Universității Craiova a dezvăluit că preţul gazonului hibrid care va fi instalat pe arena din Bănie va fi undeva în jurul a 300.000 de euro, iar firma din străinătate care-l va livra se va ocupa luna aceasta şi de schimbarea suprafaţei de joc de pe „Velodrome”, arena lui Olympique Marseille.

Primăria va fi cea care se va ocupa de toate procedurile. Potrivit declaraţiilor lui Victor Piţurcă, schimbarea se va face în octombrie, în perioada de pauză cauzată  de meciurile naţionalei din preliminariile Campionatului European 2020, cu Insulele Feroe şi Norvegia.

”Am vorbit cu primarul Craiovei şi el, ca şi noi, are ambiţia să pună cel mai bun gazon, unul de 5 stele. E adevărat ce aţi scris voi, că eu vreau unul mixt, dar acesta nu costă 400.00 de euro. Ar costa atât dacă am lucra prin intermediari, care au comisioane e foarte mari, dar noi am vorbit direct la producător”, a spus Victor Piţurcă pentru gsp.ro, care a mai făcut următoarele precizări: ”Firma se numeşte Grass Master, e din Olanda şi la ei au apelat şi unele dintre marile echipe, care au suprafeţe de joc de calitate, cum ar fi Ajax, Tottenham, City, Atletico Madrid, Bilbao. Deci, Craiova va avea teren ca pe Amsterdam Arena şi Wanda Metropolitano”.

Astfel, Craiova va face o economie de 100.000 de euro. Toată afacerea va costa 300.000 de euro.

Piţurcă s-a convins între timp că are de a face cu persoane serioase după ce s-a ajuns la un acord în acest caz: „Înainte am spus că sunt maxim 5 la sută şanse să se schimbe gazonul, acum avem 99 la sută şanse să-l înlocuim, fiindcă toate părţile au căzut de acord. Mi-am dat seama că sunt oameni foarte serioşi cei care au construit acest stadion, mai ales că l-au făcut cu minimum de bani, fiindcă un stadion precum acesta poate costa şi 300-400 de milioane de euro. Încă de sâmbătă, după meciul cu Iaşi, s-ar putea începe decopertarea gazonului actual.

Le spuneam celor din conducere că faptul că se schimbă gazonul este mai important decât următorul meci. Este o mare reuşită. Pentru un gazon hibrid am discutat, preţul este unul bun spre foarte bun, iar firma respectivă vrea să pătrundă în ţara noastră, să mai facă şi alte terenuri”, a declarat Victor Pițurcă.

Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: