Gazul, mai puternic ca Energia

Darby nu a fost de ajuns ca Energia să bată Mediaşul. Americanul a marcat 22 de puncte, dar Energia a pierdut fără drept de apel în fata Gazului, scor 59 la 73. Trupa lui Nikolic ajunge astfel la 2 eşecuri consecutive.

După 3 victorii în startul sezonului, Energia a clacat în faţa a două din forţele baschetului românesc. După eşecul de la Asesoft, Nikolic şi compania au avut parte de acelaşi deznodământ şi în meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş.

Energia Rovinari – Gaz Metan Mediaș 59-73 (15-19, 14-18, 14-18, 16-18)

Energia: Atanackovic (8 puncte), Gliga, Darby (22), Roșu, Bratoloveanu, Lăpuște (7), Steffel (10), Mocanu, Giles (2), Nikolic (10), Vujacic, Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

Gaz Metan: Mandache (5), Mitchell (11), Moisoiu, Ivanovic (8), Nicoară (4), Marcu, Mladenovic (16), Funar, Graham (6), St. John (2), Guțoaia (10), Dundjerski (11). Antrenor: Marcel Țenter.

Gazul, mai tare în toate sferturile

Nici măcar lui Darby nu i-au reuşit toate acţiunile. Cu toate astea, americanul a fost cel mai bun marcator de pe teren, cu 22 de puncte. Medieşenii nu au lăsat însă nicio şansă Energiei şi au câştigat toate cele 4 sferturi. La limită ce-i drept, dar asta a dus la un scor final de 59 la 73. Practic, oaspeţii au avut emoţii doar când Energia s-a apropiat timid la un moment dat la 26-27 dar şi la cele două pene de curent care au lăsat sala pentru câteva momente în beznă. „Nu a fost ușor. Energia Rovinari este o echipă cu mult caracter și a demonstrat asta în ultimele sezoane. A avut probleme cu rotația, asta s-a văzut. Noi am reușit o zi foarte bună din punct de vedere defensiv, am reușit să oprim marea majoritate a atacurilor lor și cred că apărarea a fost decisivă în acest meci”, a declarat antrenorul Mediaşului, Marcel Ţenter. „Ne cerem scuze publicului, a venit în număr mare, dar i-am dezamăgit. Gazul nu a jucat ceva extraordinar, dar a profitat de greșelile noastre. Am început jocul de la 0-8 și până la urmă s-a văzut. Am avut multe probleme. Înainte de meci, Darko Vujacic s-a accidentat, în minutul 5, Mocanu s-a accidentat şi el, Lăpuște a acumulat foarte repede trei greșeli personale. Trebuie să spunem că și ceilalți jucători au evoluat un pic mai slab, acesta este adevărul. Am fost foarte moi împotriva unei echipe foarte experimentate care a câștigat fiecare sfert”, a concluzionat şi antrenorul Energiei, Slobodan Nikolic.

6 – eşecul de duminică a fost al şaselea al Energiei în ultimele 7 meciuri cu Mediaş. Gorjenii au câştigat doar o dată, în play-off, dar Gazul s-a calificat atunci mai departe cu scorul general de 3-1

Vrea 3 victorii la rând !

Nikolic vrea să compenseze repede ultimele două rezultate negative. Practic, sârbul le cere elevilor să repete startul bun de sezon şi să câştige 3 partide la rând. Şi asta pentru că, după seria de foc cu Timişoara, Asesoft şi Mediaş, Energia joacă acum cu 3 echipe accesibile. „O să ne gândim la următorul meci pentru că acum am avut probleme cu banca, care a fost foarte scurtă. O să mergem la Timba Timişoara să câștigăm pentru că am avut șansa să câștigăm și la Asesoft. Ne gândim la meciul viitor. Trebuie să câștigăm următoarele trei meciuri, cu Timba, CSȘ Giurgiu și Farul”, mai zice Nikolic care e conştient de lotul subţire valoric pe care îl are la dispoziţie. Momentan însă, schimbările nu sunt posibile. „Așteptăm iarna pentru că acum nu se pot face modificări în lot”, încheie sârbul.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: