Gerea: CE Oltenia va trece bine iarna

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat că „sunt premise” ca producătorul de energie din Gorj, CE Oltenia, să “treacă bine iarna”. Gerea susţine că CE Oltenia este pe profit, după câteva luni de secetă. CE Oltenia nu a comunicat până acum situaţia la şase luni şi nu se ştie care este profitul, singurul lucru cert fiind pierderea de 700 de milioane pe 2014.

Andrei Gerea a declarat pentru Mediafax că la CE Oltenia lucrurile merg bine datorită noului Consiliu de Supraveghere şi a concedierii celor 2.000 de persoane, plus transferul a 1.100 de mineri la CET Govora. “La Oltenia lucrurile au mers foarte bine anul acesta, cu un suport venit din partea unui nou Consiliu de Supraveghere, un suport pe măsură şi o conjunctură favorabilă, dar şi pe fondul restructurării finalizate în decursul acestui an. Iată că acum sunt pe profit, sunt premise clare că vor trece iarna foarte bine şi că primăvara viitoare îi va găsi după o suită de luni consecutive de creştere”, a declarat Andrei Gerea. Pe de altă parte, ministrul spune că listarea companiei a fost amânată pentru că societatea traversează o perioadă proastă. „În ceea ce priveşte Complexul Energetic Oltenia, nu s-a renunţat la listare, dar, iarăşi, în momentul în care compania traversează o perioadă proastă nu ai cum să obţii un preţ bun pe acţiuni şi atunci nu merită să o vinzi. Să o vinzi degeaba, doar aşa ca să faci rost de câţiva bănuţi, care nici nu te ajută în activitate, nu are sens”, a precizat ministrul Energiei.

Întrebat dacă există societăţi unde vor fi schimbări ale managerilor,  Gerea a răspuns: ”Cu excepţia Complexului Energetic Hunedoara, unde sunt probleme, dar unde managementul este acceptat, în rest avem de-a face cu companii care evoluează bine şi, deci, nu avem motive să facem schimbări”.

gerea_la_ceo

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: