Gheorghe Mărmureanu, după cutremurul din Gorj: Trebuie să rămânem liniștiți până în 2040

Cutremurul care s-a produs în județul Gorj nu este de natură să stârnească îngrijorare în rândul seismologilor. Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a precizat că un viitor cutremur major se va produce în România în jurul anului 2040. Seismele din Oltenia nu exercită influență asupra zonei seismice Vrancea, cea mai importantă din România, a spus acesta la B1 TV.

Gheorghe Mărmureanu a mai spus că astfel de mișcări, precum cea din Gorj s-au produs și înainte de 4 martie 1977.  
„Au mai fost cutremure în zona asta, a fost chiar înainte de 4 martie. Nu au cum să influențeze tectonica generală a acelei zone geografice, dacă discutăm de Oltenia și Muntenia. Niciodată nu s-a întâmplat ca asemenea cutremure să influențeze cutremure mai mari. Asta vă spun sigur. Nu e un cutremur mare. Pentru România discutăm despre cutremure puternice la peste 7”, a explicat seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Potrivit spuselor sale, în acest moment nu sunt motive de îngrijorare. El a arătat că abia în jurul anului 2040 s-ar putea produce un cutremur major – de peste 7 grade, în România.

„Nu ar trebui să existe îngrijorare. Trebuie să rămânem liniștiți până în 2040. Vrancea e zona tectonică importantă pentru România”, a subliniat Gheorghe Mărmureanu, conform B1.Tv.

Vizualizări: 3,525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: