Gheorghe Nichifor, favorit la Consiliul Judeţean: Mi se potriveşte foarte bine!

Trei candidați s-au aruncat în lupta pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, după plecarea lui Ciprian Florescu la prefectură, dar favorită este o a patra persoană. Vineri, într-o şedinţă a consilierilor judeţeni PSD, Cosmin Popescu l-a propus pe Gheorghe Nichifor pentru acest post. Gheorghe Milosteanu, Ion Gruescu şi Mihai Prunariu ridicaseră pretenţii pentru postul de vice. Directorul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu spune că este „susţinut total” de colegii PSD din Consiliul Judeţean.

 Reporter: Cum aţi ajuns să fiţi propus pentru funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean?

Gheorghe Nichifor: A fost opţiunea preşedintelui şi toată lumea a fost de acord. Întâi au fost trei autopropuneri, după care s-a supus la vot dacă să se voteze secret sau nu, şi atunci s-a ridicat varianta asta ca preşedintele să facă propunerea pentru că este cel mai îndreptăţit. Preşedintele n-a făcut propunere pentru niciuna dintre cele trei autopropuneri. M-a propus pe mine.

Reporter: Care au fost cele trei autopropuneri?

G.N: S-au autopropus domnul Milosteanu, domnul Prunariu şi domnul Gruescu de la Negomir. În condiţiile în care s-a supus la vot varianta aceasta, ca să se pronunţe preşedintele, a trebuit să se pronunţe.

Rep.: Ce au spus ceilalţi consilieri despre propunerea preşedintelui Cosmin Popescu?

G.N: A fost susţinere totală, nu s-a mai votat. Toţi au spus că mă susţin. Acum, această propunere va fi înaintată Comitetului Executiv Judeţean.

Rep.: Dumneavoastră vă doriţi această funcţie la Consiliul Judeţean?

G.N: Mie mi se potriveşte foarte bine atâta vreme cât este pe partea asta de cultură şi învăţământ. Probabil că dintre toate variantele, şi aşa spun toţi, este cea mai bună. Am condus atâta vreme o instituţie şcolară, am fost inspector general adjunct, inspector de specialitate, public de atâta vreme, am multe cărţi în spate. Pe partea asta de învăţământ-cultură nu cred că mă contestă cineva. În general, în ceea ce mă priveşte, nu sunt un tip contestat.

Vizualizări: 953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: