Gherghe va coordona problematica UNESCO din Ministerul Culturii

Gorjeanul numit secretar de stat în Ministerul Culturii nu știa în ziua numirii ce atribuții va avea, urmând să le afle odată ajuns în București. Numirea lui Mihai Gherghe coincide cu eliberarea din funcție a secretarului de stat Ștefan Răzvan Rab, așa că cel mai probabil îi va prelua atribuțiile.

Potrivit site-ului Ministerului Culturii, secretarul de stat Rab coordona “activitatea Direcției Relații Internaționale și Afaceri Europene, problematica UNESCO cu privire la dosarele pe care România le are în pregătire pe plan național/evaluare UNESCO”. De asemenea, secretarul de stat avea în subordine Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, precum și Oficiul Român pentru Drepturi de Autor.

Autoritățile din România au eșuat până acum în încercarea de a înscrie ansamblul Brâncuși de la Târgu Jiu în patrimoniul UNESCO, discuțiile urmând a fi reluate anul viitor. "Evaluarea propunerii de înscriere în Patrimoniul Mondial a Ansamblului Monumental Brâncuşi de la Târgu-Jiu va fi reluată, alături de toate celelalte dosare de acelaşi tip, după ce va avea loc cea de-a 44-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial, iar concluziile şi deciziile vor putea fi aplicate ulterior, în cadrul sesiunii din anul 2021", arăta Ministerul Culturii într-un răspuns pentru Mediafax.

Mihai Gherghe a spus într-un interviu pentru Pandurul că merge la minister pentru a pune în aplicare programul de guvernare. “A duce la îndeplinire programul de guvernare pe partea de cultură. Când voi ajunge la minister, o să văd departamentul de care mă voi ocupa. Este o muncă foarte grea, mi-am asumat-o, vreau să îi asigur pe toți cetățenii că voi face tot ce depinde de mine”, a spus Gherghe.

Vizualizări: 1,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: