Maşini avariate de cărămizi desprinse de pe bloc!

Incident periculos produs ieri în plină zonă centrală a municipiului Târgu Jiu. O suprafață de vreo doi metri patrați de tencuială din cărămidă aparentă s-a desprins de pe fațada unui bloc și a picat peste autoturismele parcate în zonă. Nu au fost persoane rănite, însă mașinile au nevoie de reparații serioase. Cea mai distrusă dintre ele este și cea din care proprietarul tocmai coborâse împreună cu soția și copilul de nici doi anișori, omul privind îngrozit ulterior la ce putea să i se întâmple dacă mai întârzia câteva minute. Bucățile de cărămidă i-au perforat nu doar parbrizul, ci și caroseria, în tablă rămânând găuri.

Tot necazul a avut loc în zona unui bloc din apropierea sediului Salvamont Gorj, dar și a două bănci ce își au locațiile aici. Mașinile erau foarte bine parcate în locul respectiv pentru că este unul cu umbră, iar proprietarii le pot supraveghea din apartamente.

Nu aveau CASCO

De altfel, acasă erau toți cei care au avut mașinile avariate ieri. „A fost înspăimântător! Eram în bucătărie și am auzit un zgomot îngrozitor. Am scos capul pe geam și am văzut cărămizile căzute pe lângă bloc. Cine s-ar fi gândit vreodată că o să pice acele cărămizi? Nimeni. Bine că nu au fost copii sau alte persoane rănite că asta ar fi fost și mai grav”, a spus una dintre persoanele care avea autoturismul parcat în locul nepotrivit. O vecină care avea și ea Dusterul parcat acolo încă de luni a privit îngrozită la cele întâmplate, dar și mulțumită că la mașina ei cărămizile au spart doar ceva din plastic, ușor înlocuibil. „La noi nu e mai nimic în comparație cu ce au ceilalți. La aceea din mijloc, cea mai avariată, numai ce coborâseră din ea. Erau cu copilul în brațe, vă dați seama ce se putea întâmpla? Nici nu vreau să mă gândesc. Eram acasă și am văzut că se strângea lumea în jurul blocului, până să îmi dau eu seama de ceea ce s-a întâmplat”, a povestit una dintre locatarele care a avut și mașina ușor avariată.

Autoturismele avariate nu aveau asigurare CASCO, iar proprietarii sunt buni de plată acum. Ei pot obține eventuale daune doar dacă vor da în judecată asociația de proprietari, ai cărei membrii sunt și ei.

Au venit pompierii

La fața locului au fost chemați în grabă pompierii, apelul la 112 mobilizând două echipaje ale ISU Gorj. Pompierii au încercat să îndepărteze cărămizile care nu erau bine fixate pe fațada blocului, dar au făcut lucrul acesta pe o suprafață limitată. Nimeni nu garantează că în lipsa unor lucrări de o amploare mai mare astfel de scene nu se pot repeta, spre disperarea locatarilor. „Suntem expuși aici la un pericol permanent. Vă dați seama că toate fațadele astea pot să cadă. Toate cele trei scări ale acestui bloc au tencuiala din cărămidă falsă. Putea fi un copil aici, puteam fi noi, că și noi, adulții, ieșim zilnic aici în fața scării. Nici nu știi unde să mai stai”, a menționat unul dintre locatari. Fațada care a picat a fost fixată pe bloc în urmă cu peste 40 de ani, când a fost realizată construcția, de atunci nimeni neverificând starea acesteia. Responsabilitatea în asemenea situații revine asociație de proprietari, Primăria comunicând că administratorul blocului este cel care trebuie să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de incidente. Astfel de episoade s-au mai înregistrat la Târgu Jiu, tot în zona centrală, din fericire de fiecare dată neexistând persoane rănite.

Vizualizări: 1,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: