Primar: Asistaţii social sunt bolnavi de ţoi la bufetul din sat

Aproape toţi asistaţii social dintr-o comună din Gorj au adus la primărie adeverinţe medicale că nu sunt apţi de muncă. Supărat pe situaţie, primarul din localitatea Stoina va verifica în perioada următoare toate dosarele beneficiarilor de ajutoare. Primarul susţine că aceştia îşi tratează afecţiunile la barul din sat cât e ziua de mare.

Comuna Stoina are peste 50 de asistaţi social, însă dintre aceştia nici 10% nu prestează orele de muncă în folosul comunităţii.

Primarul ar avea nevoie de ei la diferite activităţi în comună, numai că aceştia nu pot fi puşi la treabă pentru că au adeverinţe medicale că sunt bolnavi. "Noi suntem comuna asistaţilor social. Avem peste 50 în evidenţă, pe care-i plătim lunar, dar care sunt scutiţi de muncă. Au adus adeverinţe medicale de la doctorii patriei că nu pot munci. Aş mai avea şi eu nevoie de ei să cureţe şanţurile, să facă ordine şi curăţenie în târgul săptămânal, dar şi la alte lucruri mărunte prin comună. Numai 10% din ei vin să muncească, restul stau pe banii statului", a precizat primarul din Stoina, Nicolae Fota.

Primarul va purta o discuţie serioasă cu toţi cei care primesc ajutor social, iar apoi va verifica toate dosarele depuse de aceştia la primărie. "O să port o discuţie cu ei, iar apoi o să revizuim toate dosarele. Nu e posibil aşa ceva. Cred că nu mai sunt comune ca a noastră. Spun să sunt bolnavi, dar stau toată ziua la bufetul din sat şi se tratează cu ţoiul sau cu sticla. Nu mai pot tolera aşa ceva. Dacă până acum le-a mers, acum schimbăm lucrurile", amenință primarul.

Primarul din Stoina e curios şi de modul în care asistaţii au primit de la medici adeverinţele medicale că nu pot munci.

Vizualizări: 2,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: