Medicii vor pensii la nivelul salariilor actuale

Pensii compensatorii ori reparatorii! Este dorința mai multor medici de familie din județul Gorj care i-au cerut premierului demis Ludovic Orban să le permită medicilor să lucreze și după ce ies la pensie. În plus, medicii de familie își doresc pensii mai mari pentru că, spune președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, aceștia primesc pensii în jur de 1.500 de lei.

Încă de acum două luni, medicii de familie din Gorj i-au scris lui Ludovic Orban. Până acum nu au primit niciun răspuns. Cea mai mare doleanță a medicilor din Gorj este cea care privește pensiile.

Doctorii s-au plâns că nu primesc bani suficienți după ce ies la pensie. Din acest motiv, ar merita să primească pensii compensatorii. “Eu am scris o scrisoare fostului premier acum două luni. Îi ceream trei lucruri: îi spuneam că datorită salariilor mici și veniturilor mici în timp până acum doi ani și ceva, medicii au fost văduviți de niște bani și spuneam să aibă în vedere pentru medici a unor pensii compensatorii, reparatorii, nu pensii speciale, pensie la care ar ajunge medicii cu salariul de astăzi. Deci o pensie în jur de 5-6.000 de lei, pentru că eu, mâine, dacă ies la pensie, ies cu 1.300 de lei. Niște pensii compensatorii pentru medici”, a spus Mihai Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

În plus, medicii de familie și-ar dori să poată profesa și după ce se pensionează. “Am mai cerut fostului prim-ministru, tocmai având în vedere că medicii au câștigat puțin, să le dea posibilitatea acum să lucreze peste vârsta de pensionare și la trei săptămâni după ce i-am trimis eu această scrisoare a spus că ar fi bine să fie lăsați medicii să lucreze atâta timp cât sănătatea le permite. Lăsați-ne să lucrăm, să mai adăugăm ceva la pensie. Nu se poate, ca medic, să ieși la pensie cu 1.500 – 1.600 de lei. Nu se poate! Această societate trebuie să pună un anumit echilibru. Cunosc oameni care nu au făcut nimic în viața lor și au pensii de 6.000 de lei. Nu mă refer la magistrați. Să știți că, în Marea Britanie, un judecător are salariul cât primul ministru”, a mai declarat Moisescu, la TV Sud.

Până acum, medicii nu au primit niciun răspuns din partea Guvernului pentru doleanțele lor.

Vizualizări: 2,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: