Un singur medic de familie la aproape cinci mii de oameni

Autoritățile locale din Scoarța, județul Gorj, fac demersuri să atragă mai mulți medici în localitate. În prezent, un singur medic de familie își desfășoară activitatea în comună. Ceilalți doctori au plecat din cauza dispensarului degradat. Primăria a făcut rost de bani și a reabilitat clădirea. Acum primarul speră să găsească și medici care să vină să trateze localnicii.

În comuna Scoarța, mai trăiesc în jur de cinci mii de oameni. În prezent, un singur medic de familie îi consultă și eliberează rețete, așa că mulți sunt nevoiți să meargă la medici din orașele învecinate.

Primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, a anunțat că dispensarul a fost modernizat recent. Din cauza stării degradate în care era clădirea ar fi plecat medicii de familie.

Odată ce au reabilitat dispensarul, autoritățile speră să atragă și medici în comună. Recunosc că mai au de muncit și la interior. “Aveam un dispensar uman unde aveam câțiva medici de familie. Au plecat pentru că era într-o stare deplorabilă, nu puteau să lucreze. Am investit un miliard de lei vechi în acest dispensar. L-am modernizat. Sper ca în viitor să reabilităm și interiorul. Avem un singur medic de familie care este aici. Sperăm să găsim medici și de altă specialitate să vină să lucreze aici, ca să nu mai fie nevoiți oamenii să meargă la Târgu Jiu sau la Târgu-Cărbunești. Avem și un centru de permanență, unde pot să lucreze acești medici”, a declarat primarul din Scoarța, la Accent TV.

Vizualizări: 1,623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: