Gilortul ar putea avea un stadion modern după promovare

Gilortul Cărbuneşti este oficial în Liga 3, după ce a reuşit o promovare aşteptată de numeroşii suporteri care au sărbătorit pe străzile din oraş performanţa. Promovarea este salutată şi de administraţia locală care sprijină echipa de fotbal şi promite să fie alături de echipa oraşului în continuare şi să se implice pentru construirea unui stadion mai mare şi modern.

Promovaţi recent în Liga 3, cei de la Gilortul au acum planuri măreţe şi se gândesc mai serios la viitorul echipei şi, în viitorul apropiat, chiar la promovarea în eşalonul secund, acolo unde Gilortul a mai activat în sezonul 2002-2003, de unde s-a retras însă la jumătatea campionatului.

Susţinută frenetic de numeroşi suporteri din Cărbuneşti, la toate meciurile jucate acasă sau în deplasare, Gilortul a convins administraţia locală să susţină în continuare echipa şi să se implice chiar mai mult pentru a avea o bază sportivă modernă. Prezent la meciul retur de baraj cu CS Strehaia, şi implicat în viaţa echipei locale de fotbal, mai ales că a fost arbitru de fotbal şi cunoaşte foarte bine fenomenul, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Danuţ Birău, a apreciat că echipa din Cărbuneşti a avut un adversar accesibil şi a felicitat jucătorii pentru performanţa reuşită: „Precedenta echipă cu care am jucat barajul pentru promovare e acum în Liga 1. Strehaia a fost un adversar mult mai accesibil. Nu am avut emoţii nici măcar la pauză, când scorul era 0-0 şi felicit jucătorii pentru rezultat. E un moment fericit mai ales pentru suporterii Gilortului, pentru întreaga comunitate locală din Târgu Cărbuneşti. După 14 ani, reuşim o nouă promovare în Liga a 3-a”.  

Edilul avertizează că greul va începe de acum, dar administraţia locală va fi alături de echipă şi va solicita şi o finanţare de la Compania Naţională de Investiţii pentru un stadion mai mare şi modern în vederea unui obiectiv şi mai îndrăzneţ, promovarea în eşalonul doi: „Greu însă abia acum începe, fiindcă trebuie să găsim resurse financiare pentru a reprezenta oraşul cu cinste pe cea de-a treia scenă fotbalistică a ţării. Aşteptăm şi o finanţare din partea CNI pentru modernizarea stadionului. Nu vrem ca această promovare să se soldeze cu o retrogradare, ca data trecută. Trebuie să ne organizăm, iar, uşor-uşor, să închegăm o echipă care să emită pterenţii, de ce nu, pentru promovarea în eşalonul secund. Noi am mai jucat în Divizia B în urmă cu vreo 16 ani”.

Suporterii Gilortului şi locuitorii din Cărbuneşti au fost la înălţime şi la meciul de baraj şi au sărbătorit promovarea şi pe străzile oraşului mult timp după încheierea partidei de baraj.

Campioana Gorjului din acest sezon, Gilortul Cărbuneşti, a reuşit să promoveze, după ce pierduse precedentele trei baraje, din 2014, 2015 şi 2016, când a jucat cu  Minerul Mehedinţi, CNS Cetate Deva, respectiv AFC Hermannstadt, aceasta din urmă aflată acum în Liga 1. Gilortul izbutise precedenta promovare în vara anului 2005, însă, la vremea respectivă, campioanele judeţene promovau direct în eşalonul trei, fără să susţină meciuri de baraj. Echipa din Cărbuneşti n-a rezistat atunci decât un sezon în Divizia C, aşa cum se numea atunci Liga 3, şi a retrogradat în 2006.

Galerie foto




Vizualizări: 1,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: