Gilortul Cărbunești a anunțat modificările ROAF și RSTJF

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a modificat la sfârșitul anului trecut câteva prevederi ale Regulamentului de organizare a activităţii fotbalistice (ROAF) și ale Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal (RSTJF). Acestea au fost comunicate recent și de clubul gorjean Gilortul Târgu Cărbunești.

Este vorba de o serie de prevederi care se aplică la Liga 3, acolo unde evoluează și formația gorjeană. „Modificarea art. 45, alin. 11 din ROAF cu privire la cotele de jucători pentru Liga a 3-a, aplicabilă din sezonul 2023-2024, prevede că echipele de Liga a 3-a  vor  fi obligate  să folosească  pe  toată durata  jocurilor  din campionat cel puțin 2 jucători sub 20 ani (născuți după data de 01.01.2004) și un jucător sub 19 ani (născut după data de 01.01.2005)”, se arată în documentul aprobat de FRF.

Astfel, în loc de cel puțin un jucător U21 și doi jucători U20, așa cum este prevăzut în prezent, începând cu sezonul viitor echipele de Liga 3 vor trebui să folosească cel puțin doi jucători U20 și un jucător U19.

RSTJF a suferit modificări importante, prevederile sale fiind modificate și actualizate astfel încât să includă noile reglementări în materie ale FIFA.

 Gilortul a mai anunțat că perioada de transfer de iarnă va fi  între 17 ianuarie – 13 februarie 2023.

 Gilortul a anunțat deja un prim transfer perfectat săptămâna trecută și

că vor mai veni unul sau doi jucători. Reunirea lotului este programată peste o săptămână, luni 30 ianuarie, la Stadionul Cristinel Răducan.

Vizualizări: 575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: