Revoltat pentru numele dat stadionului din Târgu Jiu

Unul dintre oamenii de fotbal reprezentativi ai Gorjului se declară revoltat de numele pe care municipalitatea l-a ales pentru Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Fostul secretar general de la Pandurii, Daniel Băloi, în prezent vicepreședinte al AJF Gorj, consideră că stadionul trebuie să poarte numele Pandurii. 

La propunerea primarului Marcel Romanescu consilierii locali de la Târgu Jiu au schimbat numele Stadionului Municipal din “Tudor Vladimirescu”, așa cum era cunoscut de zeci de ani, în “Constantina Diță”, fosta campioană olimpică la maraton a clubului Dinamo, născută în Turburea.

Secretar general la Pandurii în perioada de glorie a echipei din Târgu Jiu, Daniel Băloi, consideră că ar fi trebuit să existe o consultare cu oameni de fotbal și suporterii, și cu responsabilii sportului din județ înainte de a se lua această decizie. “Cu ei v-ați consultat când s-a decis schimbarea denumirii stadionului? Acesta trebuia să rămână casa fotbalului gorjean, iar complexul sportiv de la Târgu Jiu, în care se desfășoară toate activitățile sportive, putea primi noua denumire! Era atât de simplu”, a scris Daniel Băloi pe pagina personală, cei la care face referire apărând într-o serie de fotografii de la promovare și din momentele importante din viața echipei Pandurii.

Discuțiile pe tema numelui nou al stadionului au fost extrem de aprinse, ulterior Daniel Băloi fiind nevoit să revină cu precizări referitor la Constantina Diță: „Nimeni nu contestă rezultatele obținute și chiar o felicităm. Aici este vorba de o lipsă de inspirație a celor de la primărie, care puteau denumi complexul sportiv cu numele atletei și nu stadionul, care are o altă tradiție. Tocmai de aceea trebuia pus numele complexului unde sunt toate ramurile de sport, iar performanța este una deosebită, pe care nu o comentăm, iar stadionul trebuia să rămână cu istoria lui, care este legată de fotbal! Stadionul a fost casa pandurilor timp de 60 de ani, iar construcția lui are legătură cu performanțele de la fotbal și nu de la atletism! Dacă se dorea ceva nou, puteau numi complexul sportiv cu numele campioanei!”

Un alt om de sport, șef al sportului din Gorj foarte mulți ani, Marius Vlaicu, președinte al AJB Gorj consideră de asemenea că schimbarea denumirii stadionului a fost o greșeală ce va fi remediată cu timpul: „Din păcate toți Consilierii Locali din cadrul Consiliului Local Târgu Jiu au votat în unanimitate propunerea de schimbare a numelui stadionului prin Hotărâre de Consiliu Local și, spun eu, unii dintre ei in necunoștință de cauză. Probabil, într-o zi cineva va repara această greșeală a domnului primar Marcel Romanescu, inițiatorul Hotărârii de Consiliul Local”.

Stadionul ar fi trebuit să poarte numele „Pandurii” după inaugurare, așa cum constructorii deja scriseseră la tribuna a II-a, dar denumirea a fost apoi scoasă la cererea politicienilor vremii respective, 2016 - 2019. Ar fi fost logic să se numească așa cum au gândit și constructorii, în primul rând pentru că a aparținut CS Pandurii, clubul condus de Mihai Prunariu, club care l-a cedat apoi primăriei, în 2001, iar primăria l-a dat în comodat, în 2005 clubului de fotbal Pandurii. Practic, Primăria Târgu Jiu a avut stadionul în administrare doar 3-4 ani, iar atunci când ajuns în paragină, l-a cedat să-l modernizeze cei de la Pandurii.

Așadar, timp de zeci de ani cei care au administrat stadionul, fie că a fost clubul MTS, fie clubul de fotbal, s-au numit Pandurii, iar acum suporterii exact acest lucru îl contestă, faptul că nu s-a dat un nume care pentru ei înseamnă foarte mult și s-a uitat istoria reprezentativă a stadionului. Până și sportiva campioană olimpică Constantina Diță a început atletismul tot la CS Pandurii deși cea mai mare parte a vieții de sportiv a alergat pentru alte cluburi.

Din discuțiile apărute la postarea care s-a viralizat rapid reiese că acest lucru l-ar dori majoritatea suporterilor și oamenilor de fotbal, ca numele stadionului să fie Pandurii, indiferent dacă va mai fi sau nu o echipă cu acest nume, pentru că este vorba de istorie nu de prezent. “Să speram că Într-o bună zi, nu peste foarte mult timp, să mergem din nou la stadion și sa-i încurajăm pe adevărații „Panduri” ai lui Tudor Vladimirescu. Pentru noi acesta rămâne unicul nume al stadionului chiar dacă cea care dă acum denumirea stadionului este o sportivă de excepție și merită toată aprecierea! Acesta a fost și va rămâne și de acum încolo (cel puțin în inimile celor care am deschis ochii și am crescut pe acest stadion) stadionul „Tudor Vladimirescu” unde Pandurii săi au dus multe bătălii și la un moment dat au scris și o pagina de istorie”, a concluzionat un suporter.

Galerie foto




Vizualizări: 7,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: