Gilortul Cărbuneşti a încheiat cu o victorie turul Ligii 3

Gilortul Târgu Cărbunești a reuşit sâmbătă o victorie în ultimul meci din acest an, dar la un scor care nu permite părăsirea ultimului loc la final de tur. Gorjenii din Liga 3 au învins pe ACS Poli Timișoara, scor 4-1 (2-0), şi s-au despărţit frumos de propriii suporteri.

După aspectul ultimului joc şi după rezultatul de pe tabelă, s-ar putea spune că pentru Gilortul Cărbuneşti ar fi fost bine ca acum să înceapă turul, nu să se încheie.

Echipa lui Mario Găman a făcut o surpriză la final de an suporterilor şi s-a  impus categoric, în faţa echipei ACS Poli Timișoara, în ultima etapă a turului Ligii 3. A fost şi acesta un derby al suferinţei, meciul dintre ultimele clasate ale seriei C4, dar, din păcate,  doar o victorie cu 5-0 a gazdelor putea  duce la o predare a lanternei roşii.

Important este însă rezultatul şi faptul că Gilortul a dovedit că se poate mai mult decât a arătat în acest tur. Gazdele au dominat meciul, iar jucătorii lui Găman au dat totul pe teren şi au depăşit la scor mai tânăra echipă din Timişoara, una ambițioasă care s-a zbătut și a alergat mult, dar a plătit tribut lipsei de experiență.

Partida a fost controlată autoritar de gazde care și-au creat multe situații de gol, terenul alunecos fiind principalul obstacol în calea unui rezultat și mai clar, Gilortul putând intra la cabine cu un avantaj de 3-4 goluri.

Golurile gazdelor au fost marcate de Darius Almăjanu (12’), Marius Ion (17’, 84’), Alexandru Avramescu (88’ - penalty) şi Raul Popa (66’) pentru oaspeţi. Timișorenii s-au mobilizat mai bine după ce au rămas în inferioritate numerică, pe fondul relaxării gazdelor care conduceau deja cu 2-0 la pauză.

Din păcate, şi după această victorie Gilortul rămâne pe ultimul loc, dar o egalează la puncte pe Poli Timişoara și își sporește șansele pentru sezonul de primăvară, în tentativa salvării de la retrogradare.

Gilortul Târgu Cărbunești – ACS Poli Timișoara 4-1 (2-0)

Stadion: „Cristinel Răducan”, Spectatori: 120.

Au marcat: Darius Almăjanu (12’), Marius Ion (17’, 84’), Alexandru Avramescu (88’ - penalty)/Raul Popa (66’).

Gilortul: Jianu – Buzurin, Dolcescu, Avramescu (cpt.), M. Paștiu (85’ Cocioabă) – Cîrstoiu (37’ Sorea), Gîlceavă – Oprișa, Codin, Almăjanu – Ion. Rezerve neutilizate: A. Paștiu, Ancuța. Antrenor: Mario Găman.

Poli: Mosoarcă – Popa, Chiriac, Oprea, Sporin (cpt.) – Iseini (88’ Daminescu), Mitre (77’ Românu), Ochea, Dorobanțu, Dincă – Velcotă (88’ Turdean). Rezerve neutilizate: Popeț, Dobrincu, Sevici, Tașcă.

Antrenor: Silviu Bălace.

Au arbitrat: Costinel Iacob (Craiova) – Florentin-Cosmin Andrei (Belcin - Dolj) și Cristian Bumb (Băcia - Hunedoara).

Observatori FRF: Daniel Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) și Bogdan-Mihai Pâncu (Craiova).

Vizualizări: 1,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: