Gilortul Cărbuneşti e campioana Gorjului 2019

Gilortul Târgu Cărbuneşti este echipa campioană a judeţului Gorj după ce s-a impus şi în meciul din ultima etapă a acestui sezon, scor 3-1 în meciul cu Petrolul Stoina. Campionii au fost premiaţi deja pe terenul de la Cărbuneşti şi vor repreznta Gorjul la meciul de baraj cu campioana din Mehedinţi pentru promovarea în Liga 3.

Cum era deja de aşteptat Gilortul este noua campioană a județului Gorj, câştigând ediţia 2019 a Campionatului Judeţean Gorj după ce a condus practic întregul retur, pierzând prima poziţie o singură etapă, dar revenind rapid pe locul I. Echipa antrenată de Tavi Iordache şi de Alexandru Avramescu a câştigat cu scorul de 3-1 ultimul meci al acestui sezon prin golurile marcate de Codin (15'), Otti (33'), Gîlcescu (55'), pentru Petrolul Stoina golul fiind marcat de Zidaru (48').

AJF Gorj a înmânat deja cupa de campioni ai judeţului şi medaliile de campioni celor de la Gilortul chiar pe teren, la finalul jocului, deşi se anunţase anterior că premierea se va face la finala Cupei României. Dar, cum pentru cei din Cărbuneşti nu puteau fi surprize la acest meci contra lanternei roşii a clasamentului, premierea s-a putut face după meci.

În faţa celei mai numeroase şi mai bune dotate galerii din judeţ, campionii și-au primit medaliile şi au ridicat cupa oferită de vicepreşedintele AJF Daniel Băloi. Pe locul doi, după meciurile din ultima etapă, s-a clasat Ştiinţa Turceni urmată de Petrolul Bustuchin, echipă rămasă fără antrenor după meciurile din semifinalele Cupei României. Antrenorul Cosmin Frimu a anunţat că demisionează după ce echipa sa a pierdut un meci din semifinale la masa verde: „Am decis să nu mai continui la Petrolul Bustuchin și să părăsesc această formație. Decizia am luat-o după meciul retur din semifinala Cupei României, când am câștigat meciul cu 3 – 2, după un 0 – 0 în tur, lucru care ne-ar fi calificat în finala competiției. Dar lipsa de profesionalism a delegatului echipei noastre a făcut să pierdem la masa verde cu 3 – 0 meciul tur“.

Petrolul Bustuchin a fost una din echipele de top în acest sezon, clubul anunţând că doreşte să promoveze în Liga 3. Din păcate, deşi Bustuchinul a fost chiar pe locul I în clasament în tur, Gilortul a fost echipa care a făcut cele mai bune transferuri în iarnă şi a câştigat campionatul.

Fiind campioana judeţului Gorj, Gilortul va merege acum la barajul pentru promovarea în Liga 3 şi va juca două meciuri cu campioana din Mehedinţi, CS Strehaia.

Galerie foto





Vizualizări: 2,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: