Gilortul începe aventura promovării

Campioana judeţului Gorj din acest sezon, Gilortul Cărbuneşti, bate din nou la porţile eşalonului al treilea, după o pauză de trei ani de la ultimul baraj. Cu o echipă complet refăcută în iarnă şi cu ambiţii mari, echipa din Cărbuneşti atacă promovarea cu un prim meci de baraj în deplasare, la Strehaia.

Gilortul începe sâmbătă aventura promovării în Liga 3, urmând să joace primul meci cu campioana din Mehedinţi, pe terenul celor din Strehaia.

În ultimii 22 de ani, Gilortul Cărbuneşti a evoluat în patru ediții de campionat în Liga 3 și pentru un sezon în Liga 2. De câţiva ani echipa din Cărbuneşti îşi propune revenirea în campionatul naţional de fotbal susţinând meciuri de baraj timp de trei ani consecutiv, în 2014, 2015 și 2016. Din păcate Gilortul a pierdut partidele decisive în compania formațiilor Minerul Mehedinți, Cetate Deva și FC Hermannstadt.

Ideea de a participa din nou la baraj și dorința promovării în Liga 3 a apărut în iarnă, când staff-ul tehnic și administrativ a luat decizia să transfere câțiva jucători de valoare pentru a completa lotul şi a ataca în vară promovarea. Antrenorii Octavian Iordache și Alexandru Avramescu nu au avut la dispoziție un lot numeros, dar acesta a fost întărit cu jucători care au evoluat în primele 3 eșaloane și au reușit astfel să cristalizeze o formulă cu care au recuperat diferența de şase puncte existentă față de „campioana de iarnă” și să se impună apoi, în retur, în fața tuturor contracandidatelor. „Disputa dintre CS Strehaia și Gilortul se anunță a fi atractivă și echilibrată. Echipa noastră pare a conduce la capitolul experiență, dar formația mehedințeană este una incomodă care a avut o defensivă impenetrabilă în retur și cu zvâcniri pe contraatac ale lui Andrei Enea, principala gură de tun a adversarei noastre. Cum însă un meci nu seamănă cu altul, așteptăm cu interes disputa de sâmbătă. Suntem convinși că suporterii ambelor echipe vor participa la spectacolul de pe orășenescul din Strehaia încurajându-și cu sportivitate favoriții”, s-au încurajat cei de la Gilortul pe pagina oficială, precizând că, indiferent care va fi rezultatul primei manșe, există și meciul revanșă, meciul retur care se va juca pe terenul de la Târgu Cărbunești.

Partida tur de sâmbătă, 15 iunie, ora 18:00, dintre CS Strehaia și Gilortul Târgu Cărbunești, de pe stadionul Orășenesc din Strehaia, va fi condusă la centru de Dorin-Petru Voina din Reșița, ajutat la cele două linii de Răzvan-Constantin Nistoran din Reșița și Alexandru Filip din Timișoara.

Vizualizări: 1,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: