Blestemul pandurilor? Nici Supercupa României nu se joacă la Târgu Jiu

Nimic din ce îşi propusese primarul Marcel Romanescu în privinţa stadionului din Târgu Jiu nu se realizează, parcă ar fi urmărit de un blestem. După ce FCSB a renunțat să mai vină la Târgu Jiu, joi FRF a anunţat oficial că nici Supercupa României nu se va juca pe stadionul din Târgu Jiu, ci la Ploieşti. Mai grav e că anunţul a venit după ce primarul primise asigurări că "nu se discută de o altă locaţie decât stadionul din Târgu Jiu".

Cu toate că părea sigur joi, la ora prânzului, când primarul Marcel Romanescu anunţa că FRF nu mai are o altă locaţie pentru a organiza Supercupa României decât stadionul din Târgu Jiu, federaţia a anunţat că meciul din supercupă dintre CFR Cluj şi Viitorul Constanţa se va disputa pe stadionul din Ploieşti. „În cadrul ședinței de Comitet Executiv programată joi, 13 iunie, la Casa Fotbalului, s-a decis ca Supercupa României, ediția 2018/2019, să se dispute pe 6 iulie. Partida va fi găzduită de stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, unde s-a desfășurat și Cupa României”, a anunţat FRF. Astfel Târgu Jiu a pierdut şi organizarea Supercupei României, după ce FCSB a spus că joacă la Giurgiu şi nu mai vine la Târgu Jiu.

Probabil că e blestemul suporterilor echipei Pandurii, care vor să vadă la inaugurare echipa lor pe stadionul unde aceasta a jucat de peste 50 de ani, care face ca nici un eveniment major să nu poată avea loc pe arena pandurilor. S-a tot vorbit de o inaugurare a stadionului din Târgu Jiu cu tot felul de meciuri, ale unei echipe naţionale, ale FCSB sau cu Supercupa României, dar nimeni nu a spus până acum public că normal ar fi, din respect pentru miile de suporteri şi pentru istoria clubului din Târgu Jiu, şi chiar şi pentru imaginea oraşului, ca Pandurii să joace primul meci pe noul stadion la inaugurarea acestuia. Chiar şi un meci amical ar umple stadionul şi ar constitui o reparaţie morală pentru istoria acestui club.

Fostul secretar general de la Pandurii, Daniel Băloi, om de fotbal şi vicepreşedinte al AJF Gorj, a spus mereu că nu ar benefic pentru echipa gorjeană ca acest stadion să fie inaugurat de o altă echipă decât Pandurii şi acum le aminteşte tuturor de ce s-a construit acest stadion. „Orice rău aduce un bine! Poate acum va fi timp pentru organizarea unui spectacol sportiv dedicat tuturor pandurilor. Acest stadion a fost făcut ca urmare a performanţelor sportive ale clubului Pandurii și e normal ca inaugurarea să fie legată de marea familie a acestei formații, jucători, antrenori și suporteri!” Foşti jucători sau antrenori şi bineînţeles suporterii echipei nu vor putea lipsi de la un astfel de eveniment dacă la inaugurare ar fi implicată echipa locală de fotbal Pandurii.

Vizualizări: 751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: