Harta echipelor din Liga 2 suferă modificări majore

Noul sezon din Liga 2 se anunţă deja unul foarte atractiv prin prisma echipelor de tradiţie care se vor lupta pentru promovare. Petrolul şi U Cluj au rămas încă un an cu obiectiv de promovare, dar din urmă vin Rapid, FC Argeş, UTA sau Poli Timişoara, toate echipe care au trecut prin Liga 1.

Liga 2, sezonul 2019-2020, va fi cel de-al 80-lea sezon al Ligii secunde, care se doreşte să fie de fapt pepiniera fotbalului românesc prin impunerea unor reguli stricte de promovarea  tinerilor.

Harta echipelor care vor evolua în eşalonul secund a suferit unele modificări după ce au promovat în Liga 2 şi echipe din oraşe mai puțin prezente la acest nivel de-a lungul timpului sau unele au revenit doar după mai mulţi ani.

Ceea ce spuneau comentatorii tv la meciurile din Liga 2 din sezonul recent încheiat, referitor la audienţa meciurilor, rămâne valabil şi în sezonul 2019 – 2020. Meciurile din cel de-al doilea eşalon, în cea mai mare parte a lor, vor fi mult mai atractive decât cele din Liga 1, nu numai prin prisma numărului de suporteri, ci mai ales prin lupta pentru promovare, acesta fiind un obiectiv pentru cam jumătate dintre formaţiile din acest eşalon.

Retrogradate din Liga 1 în sezonul 2018-2019, Concordia Chiajna şi Dunărea Călărași vor dori să revină cât mai repede pe prima scenă. FC Hermannstadt a fost echipa care a jucat barajul miercuri şi l-a câştigat în faţa celor de la U Cluj, şi chiar dacă a pierdut meciul retur se menţine datorită rezultatului de la Cluj.

Interesante sunt şi echipele nou promovate din Liga a 3, în sezonul  2018-2019, unele dintre acestea chiar foste prim divizionare. Gloria Buzău şi Rapid București au deja tradiţie pe prima scenă, lista fiind completată de Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipă patronată de fiul lui Liviu Dragnea, CSM Școlar Reșița şi Csíkszereda Miercurea Ciuc.  Alături de acestea se află echipele rămase din Liga a 2, sezonul 2018-2019: CS Mioveni, UTA Arad, Luceafărul Oradea, Metaloglobus București, FC Argeș Pitești, Ripensia Timișoara, Sportul Snagov, Farul Constanța, ASU Politehnica Timișoara, Daco-Getica București, Pandurii Târgu Jiu, FC Petrolul Ploiești şi FC Universitatea Cluj, cea care a ratat promovarea la baraj şi mai rămâne un sezon în cel de-al doilea eşalon.

Pandurii se vor deplasa mult mai des în noul sezon la Bucureşti şi împrejurimi, unde joacă nu mai puţin de cinci formaţii, Snagov, Concordia, Rapid, Metaloglobus şi  Daco Getica, şi destul de aproape de Capitală mai sunt alte cinci echipe, din Buzău, Ploieşti, Turnu Măgurele şi Argeş. În vestul ţării gorjenii se vor deplasa la Timişoara, Arad şi Oradea, iar în centru la Cluj şi Miercurea Ciuc, cele mai lungi deplasări fiind cele din est, la Călăraşi şi Constanţa.

Vizualizări: 1,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: