Giorgi, reclamat la ministrul Energiei şi la DNA

Şeful Minprest Rovinari, Gabriel Giorgi, a fost reclamat de sindicaliştii de la Lignitul Oltenia, Constantin Creţan şi Ion Cornescu, la ministrul Energiei, dar şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Giorgi pune aceste reclamaţii în seama faptului că sindicaliştii sunt nemulţumiţi că acesta a semnat decizia de încetare a contractului de muncă al lui Ion Cornescu, chiar în ziua în care sindicalistul a împlinit vârsta legală de pensionare de 65 de ani.

Gabriel Giorgi pare că s-a obişnuit cu astfel de situaţii. Directorul crede că sindicaliştii au fost prea supăraţi că l-a trimis la pensie pe Ion Cornescu. „Domnului Cornescu care este reprezentantul sindicatului „Lignitul”, dacă nu mă înşel, i-am încetat contractul. Are 65 de ani şi îi doresc mulţi ani frumoşi înainte. În rest, e supărat că i-am încetat contractul de muncă la termen, în data când a împlinit 65 de ani. Genul ăsta de reclamaţii au fost destul de multe într-un timp destul de scurt de la începutul anului şi până acum”, a declarat Gabriel Giorgi, şeful Minprest Rovinari.

Acuzaţii grave

Acuzaţiile sindicaliştilor la adresa lui Gabriel Giorgi par să nu se oprească aici. Giorgi ar fi crescut „din pix” profitul unităţii prestatoare de servicii, spune preşedintele Sindicatului Lignitul Oltenia, Constantin Creţan. „Nu l-am reclamat numai la minister. Reclamaţia a fost făcută inclusiv către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru faptul că a condus total ilegal. S-au găsit atâtea ilegalităţi, încât au fost afectaţi salariaţii de acolo. Nu le-a dat drepturile contractuale, nu le-a dat drepturile cuvenite pentru munca depusă. El s-a ocupat de alte mârlănii, în loc să se ocupe ca acei oameni să primească drepturile pe care le-au primit de la Complexul Energetic Oltenia prin încheierea de contracte. E penibil să spui, dacă el face ilegalităţi şi conduce prost şi s-a folosit de banii Complexului, să lege această chestiune de Cornescu. Cornescu este colegul lor la sindicate, este subordonatul meu şi se ocupă de munca sindicală. I-a venit timpul să iasă la pensie, nicio problemă! Eu nu am o problemă să am colegi pensionari sau consilieri pensionari care îmi sunt de mare nevoie”, a precizat Constantin Creţan. Mai mult decât atât, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia spune că Gabriel Giorgi a făcut angajări şi promovări în unitatea pe acesta o conduce, doar „pe pile”, iar cei care au avut de suferit sunt salariaţii.

Vizualizări: 4,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: