Control judiciar menținut pentru „lotul Ciobotărică”

Verdict final ieri al Curții de Apel Craiova cu privire la situația juridică în care vor fi în perioada următoare trei dintre șefii Complexului Energetic Oltenia implicați într-un dosar penal instrumentat de DNA. Magistrații au decis să mențină măsura controlului judiciar pentru inculpații Laurențiu Ciobotărică, Dorina Jianu și Daniel Antonie.

Ultimul este sub control judiciar și în cel de-al doilea dosar penal cu care s-a pricopsit în ultimele săptămâni și în care a fost trimis în judecată alături de alți subalterni de-ai săi pentru trucarea unor licitații ce vizau achiziționarea unor echipamente pentru prevenirea și stingerea incendiilor ori pentru protecția muncii. Dosarul de acum este cel în care anchetatorii i-au vrut după gratii pe cei trei șefi ai CE Oltenia, ei fiind acuzați că au aprobat ilegal plăți compensatorii pentru a scăpa de fostul lor „coleg” Aurel Medințu.

„La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în 5 remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora”, preciza DNA la data finalizării anchetei.

Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: