Ciurel: Cineva din CEO împarte banii cu sinistraţii de la Seciuri

CE Oltenia trebuie să construiască, prin hotărâre judecătorească, 31 de case sinistraţilor din Seciurile, comuna Roşia de Amaradia. Complexul nu a aplicat decizia instanţei, iar penalităţile au ajuns la 3 milioane de lei. Fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că cineva din companie „e pe mână” cu cei de la Seciuri şi primeşte o parte din bani. Cristinel Ciocan, preşedintele Asociaţiei Sinistraţilor, crede că organele de cercetare ar trebui să-i pună întrebări lui Ciurel pentru că a refuzat ani de zile să pună în aplicare decizia instanţei, ceea ce a dus la o gaură de peste 3 milioane de lei în bugetul companiei.

Laurenţiu Ciurel, fostul manager al CE Oltenia, face o declaraţie extrem de gravă. El spune că procesul cu sinistraţii din CE Oltenia a fost pierdut de companie pentru că o persoană din societate a favorizat asociaţia condusă de Cristinel Ciocan.

“Eu nu aveam bani nici să bag motorina”

Compania a pierdut procesul acum 3 ani, dar directorul Laurenţiu Ciurel nu a vrut să construiască locuinţe pentru sinistraţi, aşa cum a decis instanţa. Ceilalţi directori care au urmat au plătit penalităţi de 3 milioane de lei, dar casele tot nu le-au construit.  Ciurel a confirmat şi că le-a spus sinistraţilor „să vorbim ca între tâlhari”. “Aşa a fost într-adevăr, dar într-un anumit context. Pentru că el punea problema tâlhăreşte, atunci o pun şi eu tot tâlhăreşte. Am ajuns să cred că cineva din CEO e pe mână cu ăia din Seciuri şi că împarte banii. Cineva cu funcţie mare. Spun acum că poate mai sunt organe care nu dorm la ora asta. Nu pot să înţeleg cum s-a putut ajunge la atâtea penalităţi la nişte oameni care nu au fost afectaţi vreodată de minerit”, a declarat Ciurel la TV Sud. Cristinel Ciocan, reprezentantul sinistraţilor, a explicat cât de greu a fost să ducă acest proces, ani de zile şi că o înţelegere cu cineva pentru bani este exclusă. „Eu nu aveam bani nici să bag motorina. Am ajuns în Craiova, am băgat motorină fără să calculez să-mi opresc un leu să-mi iau un ştrudel şi când să iau ştrudel nu am mai avut bani în buzunar. Era să-mi pierd familia pentru că ziceau că sunt nebun. Dacă am pierdut de 7-8 ori în Gorj, de ce continui. Dar eu am crezut în justiţie, cred că sunt printre puţini români care au încreder4e în justiţie. Am câştigat un proces împotriva sistemului”, a încheiat acesta.

Cristinel Ciocan: DNA să-l întrebe pe Ciurel

Acest proces a fost în sarcina fostei şefe de la Juridic, Laura Manea. “Jurista Laura Manea s-a judecat cu mine opt ani şi a pierdut procesul pentru că minţi, minţi, minţi, dar la un moment dat instanţa te prinde cu minciuna. După care culmea, fata asta a fost promovată juristă şefă”, a spus Cristinel Ciocan. Procesul a fost pierdut la instanţele din Gorj şi câştigat definitiv la Curtea de Apel Craiova. Cristinel Ciocan, preşedintele Asociaţiei Sinistraţilor din Roşia de Amaradia, a declarat că Laurenţiu Ciurel este vinovat pentru situaţia de acum, când compania a plătit penalităţi de peste 3 milioane de lei. “Dacă justiţia i se pare că e o ilegalitate, nu mă miră, atât îl duce mintea. Din cauza refuzului lui de a pune în aplicare decizia Curţii de Apel s-a ajuns în situaţia în care acest combinat minier trebuie să plătească penalităţi de zeci de miliarde. Pe cine să avem noi, suntem vai de mama voastră. Eu m-am zbătut pentru acest proces. Am fost la el să discutăm şi mi-a spus să stăm de vorbă ca între tâlhari, de faţă era şi Laura Manea, jurista lui”. Ciocan spune că organele de cercetare ar trebui să-i pună întrebări lui Ciurel, nu lui. “Poate ar trebui să-l agaţe pe el DNA pentru cele 30 poate 50 de miliarde câte vor fi la final, din cauza aroganţei lui. Au cerut penalităţi 24 de familii, 16 au câştigat în primă instanţă. Cred că a plătit peste 30 de miliarde. Aceste penalităţi nu trebuia să le plătească. Cu bani ăştia puteau face 10-15 case”, a mai declarat acesta.

Vizualizări: 4,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: