Giorgi vrea alegeri în PSD Gorj. Cât mai repede!

Gabriel Giorgi este încă unul din liderii PSD Gorj care susţine că sunt necesare alegeri cât mai curând în partid. Giorgi spune că este timpul ca o generaţie mai tânără să preia conducerea filialei, iar cei cu experienţă să rămână în echipă pentru a-i ajuta. Acesta spune că sunt tensiuni în filială, mai ales că ne apropiem de jumătatea guvernării, iar filiala are un singur secretar de stat.

Giorgi crede că ar trebui urmat modelul de la Dolj, unde tinerii au preluat conducerea partidului, dar nici cei cu experienţă nu au fost lăsaţi pe dinafară, ci sunt susţinuţi pe funcţii. „Ăsta e mersul lucrurilor, trebuie făcute alegeri. Din punctul meu de vedere, alegerile trebuie făcute cât mai repede, pentru că în momentul ăsta partidul este închis şi nefrecventabil pentru tineri. Tinerii nu mai vin către noi. De-a lungul timpului au participat, au susţinut... şi nu au fost respectaţi. Sunt şi multe cauze obiective pentru pierderea Primăriei Târgu Jiu, trebuie să ne întrebăm de ce generaţia tânără nu a votat nu noi”, a spus Giorgi la Radio Infinit.

Social-democratul confirmă că sunt supărări în partid şi că numai o conferinţă judeţeană poate rezolva problema. „Este normal să fie şi supărări. Mai mulţi colegi au spus în spaţiul public că se aşteptau la mai multă susţinere din partea PSD. Este mai mult de un an de când am preluat guvernarea şi avem un singur secretar de stat. Cred că Gorjul merită mai mult”, a spus Gabriel Giorgi.

Acesta a comentat şi situaţia lui Ion Călinoiu, despre care a spus că trebuie să îşi facă adeziune, pentru că altfel revenirea lui în partid nu ar fi statutară. „Şi problema cu revenirea domnului Călinoiu în partid trebuie încheiată. Este evident că trebuie să îşi facă adeziune. Nu îşi are rost acest orgoliu, pentru că articolul din statut este clar. Candidatura ca independent echivalează cu demisia de drept”, a mai spus Giorgi.

REACŢIE

Preşedintele PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, a comentat zbaterile tinerilor din PSD Gorj, care vor să îl dea pe Florin Cârciumaru la o parte şi să preia conducerea organizaţiei. „Aşa uzat cum e, e principalul lor vector de imagine. Fără el, PSD nu mai are 10% în Târgu Jiu”, a spus Daviţoiu la Interviurile Infinit FM. Cârciumaru crede că anul potrivit pentru alegeri în PSD Gorj este 2021.

Vizualizări: 701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: