Gipuri şi maşini scumpe pentru căratul alegătorilor din Turburea la urne

Aproape 60% din alegătorii comunei Turburea votaseră ieri până la ora 18.00 în cadrul unui scrutin organizat pentru alegerea postului de primar al localităţii, conform preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie. Magistratul Gheorghe Focşan afirmă că procesul electoral s-a desfăşurat fără a fi înregistrate incidente sau probleme deosebite. Biroul Electoral nu a primit nicio plângere sau sesizare din partea vreunui candidat sau partid politic, Focşan fiind de părere că până la închiderea urnelor, la ora 21.00 nu vor apărea probleme. Lideri de frunte ai PSD, PDL şi PNL Gorj au fost ieri la Turburea, reprezentanţii primelor două partide formând grupurile cele mai numeroase. În grupurile respective puteau fi observaţi şefi de instituţii deconcentrate de la nivel de judeţ, directori de instituţii publice, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, care a făcut deplasarea în localitate cu maşina instituţiei, lucru care l-ar fi costat scump, ca imagine, pe predecesorul său, Nicolae Mischie. 
 Directorii veniţi la Turburea cu maşinile personale şi-au folosit autoturismele pentru a aduce diferiţi alegători la secţiile de votare, chiar dacă în unele cazuri valoarea autovehiculelor era de câteva zeci de mii de euro. Gipuri şi mai scumpe decât orice ar fi avut un alegător mai modest prin Turburea au fost puse ieri la bătaie de membrii de partid, în special de la PSD, pentru căratul alegătorilor la secţiile de votare. Asta şi explică procentul ridicat înregistrat pe parcursul zilei, locuitorii comunei având posibilitatea să fie trataţi ca nişte adevăraţi domni şi doamne atâta timp cât partidul îşi trimitea reprezentantul la poartă şi îl invita în maşina proprie pe alegător. Practic, ţăranii din Turburea au avut ieri ocazia să îi aibă ca şoferi pe şefii de la Târgu Jiu, bătălia pentru câştigarea comunei fiind una mai mult de imagine, în perspectiva unei toamne electorale extrem de tensionate.
 Postul de primar al localităţii Turburea a rămas vacant după ce fostul edil Daniel Ursulescu, PNL, a decedat la sfârşitul lunii iunie într-un accident rutier. Soţia acestuia, Dana Ursulescu, este acum candidatul liberal la postul de primar, în cursa electorală mai fiind alţi cinci candidaţi, fiecare partid încercând să câştige funcţia de primar cu persoane care au mai fost primar sau viceprimar ori măcar consilier local.
 Comuna Turburea are circa 5000 de locuitori, procesul electoral derulându-se, ca şi campania electorală, fără incidente, în campanie candidatul PSD, Teodor Iloiu, fost primar, fiind reclamat că ar fi agresat un membru din echipa candidatului PNL, Poliţia deschizând o anchetă. Rezultatul final al votului de duminică urma să fie cunoscut în cursul nopţii de duminică spre luni, în funcţie de procentele obţinute de fiecare candidat fiind posibilă organizarea unui al doilea tur de alegeri duminica viitoare.
 


Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: