Giurcău despre întâlnirea cu UNPR: Am salutat şi am plecat

Mădălin Giurcău, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Gorj, a explicat într-un interviu prezenţa la întâlnirea consilierilor de la Jupâneşti cu reprezentanţii UNPR Gorj. Giurcău pune că prezenţa sa acolo a fost o simplă întâmplare. Cât despre declaraţia vicepreşedintelui formaţiunii politice, Dan Ilie Morega, conform căreia urmează să fie evaluat şi este posibilă retragerea sprijinului politic în favoarea fostei şefe de la OPC, Mihaela Răducan, acesta spune că i se pare normal să fie evaluat.

Cum explicaţi prezenţa dumneavoastră la şedinţa de la Jupâneşti?

Eram în trecere, am aflat că domnul Marius Vlaicu este în Jupâneşti, ne-am auzit la un telefon şi am trecut să-l salut şi am plecat spre Târgu Jiu. Am vrut să vorbesc cu preşedintele, acestea sunt coincidenţele, ce să fac- Eram în zonă, n-am participat la şedinţă, n-am fost înăuntru, doar am intrat, am salutat şi am plecat. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, am văzut şi eu în presă ce s-a scris.

Totuşi, sunteţi funcţionar public, probabil nu ar trebui să participaţi şedinţe cu iz politic...

Unu, eu nu fac politică în timpul serviciului. Doi, eram în timpul meu liber şi în al treilea rând nu eram la o activitate politică. N-am participat la şedinţă, am plecat după circa cinci minute şi atât.

Ce ştiaţi că se întâmplă acolo, la primăria Jupăneşti?

Nu ştiam nimic. Am vorbit cu Marius, mi-a zis că este în zona Jupâneşti, mi-a zis că e la primărie, când am ajuns acolo, am urcat, am salutat şi am plecat, atât.

La şedinţă erau şi oameni de afaceri…

Nu cunosc oamenii de afaceri. Deci chiar nu cunosc cine era în sală, am spus, doar cinci minute am stat şi am plecat. Era o zi de duminică, era week-end, nu eram în timpul serviciului, deci nu e niciun fel de problemă.  

Cum comentaţi declaraţia domnului Morega- Intenţionează să vă retragă susţinerea politică pentru a o repune în funcţie doamna Răducan?

Domnul vicepreşedinte Morega poate să mă evalueze. Eu nu o percep ca pe o schimbare din funcţie, ci ca pe un ajutor. Bine că sunt evaluat, chiar consider ceva normal, firesc, e normal ca periodic să prezentăm un raport să vedem dacă suntem pregătiţi pentru funcţia pe care am promovat-o. Nu ştiu dacă o preferă pe doamna Răducan, nu mi s-a spus în faţă aşa ceva. Eu am dat un examen, sunt funcţionar public, am promovat examenul, în urma comunicatelor transmise de purtătorul de cuvânt se vede şi activitatea pe care o desfăşor. Nu văd niciun fel de problemă, nici în evaluare, nici în activitatea mea personală. 

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: