Glonţul insolvenţei, la urechea Aparegio

Furnizorul regional de apă şi canal, Aparegio, a fost acţionat în instanţă de societatea Energoconstrucția din capitală, care are de recuperat sume importante aferente unor lucrări efectuate în 2010, al cărui beneficiar final este municipiul Târgu Jiu.

În data de 14 ianuarie, Energoconstrucţia a cerut la Tribunalul Gorj insolvenţa Aparegio, încercând astfel să recupereze debitele restante, ce se ridicau la 250.000 lei. O zi mai târziu, în 15 ianuarie, a renunţat la acţiune, asta după ce a primit de la Aparegio jumătate din suma datorată. Astfel furnizorul regional de apă şi canal a scăpat deocamdată de insolvenţă. Suma respectivă era aferentă unor lucrări efectuate în cadrul proiectului pe fonduri europene de circa 28 milioane lei ce constă în reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal la Târgu Jiu. Aparegio a reziliat contractul pe care îl avea cu Enerconstrucţia pe când lucrările erau în fază incipientă. Lucrările au fost continuate de Hidroconstrucţia şi trebuiau să fie gata încă din 2012. Nici la acest moment nu sunt finalizate. "Era vorba de 250.000 lei pentru reţinerile din factura din 2012 când am reziliat contractul. Au lucrat puţin, numai 8% din lucrări. Trebuia să plătim nişte reţineri de 10% din care nu s-au putut plăti decât 5% şi s-a rezolvat problema. În 30 de zile vom plăti şi restul de bani dacă ei îşi fac datoria pe recepţie finală. Până atunci mai aşteptăm. Recepţia se va face în aprilie pe Hidroconstrucţia", a declarat Tiberiu Albu, directorul comercial al societăţii Aparegio.

Acest proiect a fost inclus în mega-investiţia de 90 de milioane de euro ce prevede extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Gorj. Aparegio a pierdut milioane de euro pentru că nu a finalizat lucrările la termen, adică până la sfârşitul anului 2015. Acum va trebui să suporte diferenţa din bugetul propriu.  

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: