Golgheter gorjean, pus pe liber de U Cluj

Fostul golgheter din Liga 2, gorjeanul Albert Voinea, va părăsi din iarnă echipa din Cluj la care a ajuns în vara acestui an. Acesta a avut neînţelegeri cu antrenorul Erik Lincar şi a fost trimis să se antreneze cu juniorii Under 19 ai clubului.

Venit în vară la ”U” Cluj, după o experiență la UTA, atacantul gorjean Albert Voinea (28 de ani) a intrat în planurile lui Erik Lincar pentru numai cinci meciuri din Liga 2. Ultima sa apariție pe teren s-a produs în partida din etapa a 6-a, cu FK Csikszereda, când ardelenii au cedat cu 1-3.

De atunci, Albert Voinea a ieșit din lotul Universității Cluj și se zvonește faptul că ruptura s-a produs din cauza unor neînțelegeri între fotbalist și antrenor. Lucrurile nu au fost clarificate nici acum, dar cel puțin a fost confirmat faptul că atacantul nu mai e nici măcar în lotul echipei mari. ”Nu știu exact situația lui Voinea, pentru că deocamdată nu am discutat pe tema lui. Din câte știu, și el și Novac își doreau să ajungă la o înțelegere cu clubul și să își continue carierele în altă parte”, a spus Erik Lincar într-o conferință de presă organizată de ”U” Cluj înaintea partidei cu Steaua, din etapa a 14-a.

Între timp atacantul a fost trimis să se antreneze cu echipa sub 19 ani, după cum a confirmat recent preparatorul fizic Cristian Panduru. ”Erik a hotărât ca Voinea că nu mai facă parte, momentan, din lotul echipei mari. Se antrenează cu U19, iar ce se va întâmpla mai departe, nu știu”, a spus Cristian Panduru. Deşi fusese golgheter în Liga 2, doar un gol a marcat Albert Voinea în acest sezon, în etapa a 2-a a Ligii a 2-a, cu FC Buzău, câștigată de ”U” Cluj cu scorul de 1-0.

Voinea a jucat înainte să semneze cu ”U” Cluj la UTA, unde ajunsese la începutul anului, după ce Turris Oltul s-a retras din campionatul Ligii a 2-a. Nu a avut un parcurs prea bun în tricoul ”Bătrânei Doamne”, pentru că nu a reușit să marcheze nici măcar un gol în șapte partide în care a fost utilizat. În stagiunea trecută a Ligii a 2-a, pentru Turris Oltul, Albert Voinea a înscris patru goluri în 11 apariții. A prins doar 667 de minute pe teren, fiindcă în cele 11 meciuri doar de șase ori a intrat titular, în acestea de patru ori fiind înlocuit.

Gorjean fiind, Albert Voinea a făcut junioratul la Pandurii însă a jucat destul de puţin timp la Târgu Jiu, mai mult pentru echipa a doua a clubului. Acesta a fost chiar coleg cu actualul antrenor al echipei Pandurii, Mario Găman, în perioada 2009 - 2010, atunci când Pandurii II ar fi putut chiar promova în Liga 2, pentru că a câştigat seria, dar nu a primit acest drept din partea FRF.

Galerie foto


Vizualizări: 2,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: