Gorbaciov a fost declarat indezirabil în Ucraina

Mihail Gorbaciov nu are dreptul să intre în Ucraina timp de cinci ani, au decis autoritățile de la Kiev după ce fostul lider sovietic a dat declarații în care și-a manifestat sprijinul față de anexarea Crimeii de către Rusia. 

Interdicția a fost decisă 'în interesul securității naționale, mai ales pentru sprijinul public al anexării militare a Crimeii', se mai menționează în mesaj.

Într-un interviu publicat la începutul săptămânii de ziarul britanic The Sunday Times, Gorbaciov a afirmat că, dacă el ar mai fi fost la putere, 'Uniunea Sovietică încă ar fi existat și Crimeea ar fi făcut parte din ea'. 'Întotdeauna susțin voința liberă a poporului, iar cei mai mulți din Crimeea au dorit să se reunească cu Rusia', a mai spus ultimul lider al URSS, făcând referire la așa-zisul referendum prin care președintele rus Vladimir Putin a justificat anexarea Crimeii.

Totuși, astfel de remarci ale lui Gorbaciov sunt rare excepții de la poziția sa critică față de actualul lider de la Kremlin, poziție evidențiată în cartea sa 'Noua Rusie', publicată recent.

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: