Gorj: 11 centre de vaccinare anti-Covid

Autoritățile se pregătesc intens pentru campania de vaccinare anti-Covid. După ce reprezentanții guvernului au anunțat că un vaccin ar putea să ne scape de această pandemie, fiecare județ în parte și-a pregătit câteva centre special amenajate. În Gorj au fost stabilite 11 centre de vaccinare.

Locațiile au fost alese în funcție de numărul numărul mare al persoanelor care depășesc vârsta de 60 de ani, acestea fiind cele mai vulnerabile în fața virusului. La nivelul județului Gorj sunt 11 astfel de centre, dintre care 4 în municipiul Târgu Jiu, spune Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

”S-au stabilit printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În județul Gorj avem 11 centre pentru vaccinare, iar patru dintre aceste centre sunt în municipiul Târgu Jiu. Restul sunt în Novaci, Târgu Cărbunești, Motru, Bălești și Bâlteni. Decizia s-a luat la nivel național pentru fiecare județ în funcție de numărul persoanelor cu vârstă mai mare de 60 de ani, cele vulnerabile. Astfel, localitățile unde numărul acestor persoane era mare, acolo au fost stabilite și centrele respective”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Campania de vaccinare a creat multă zarvă în ultima perioadă, tocmai pentru faptul că sunt și oameni sceptici în privința vaccinului.

Vizualizări: 2,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: