Gorj: 18 cazuri de Covid la DGASPC

Coronavirusul lovește și în centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Astfel, în perioada 24-31.01.2022, la nivelul centrelor rezidențiale instituției au fost confirmate 18 cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre 9 beneficiari și 9 angajați care își desfășoară activitatea în servicii sociale diferite.

Toate cele 18 persoane pozitive sunt în stare bună, prezentând simptome ușoare ale bolii, iar angajații și beneficiarii sunt testați săptămânal. 93% dintre beneficiari sunt imunizați împotriva Covid-19, mai transmite DGASPC Gorj.

”La momentul actual, sunt vaccinați 93% dintre beneficiarii eligibili pentru vaccinare, cu precizarea că procentul la beneficiarii adulți se apropie de 100%, trei dintre ei având contraindicații la vaccinarea anti-COVID. Angajații din centrele rezidențiale subordonate DGASPC Gorj sunt vaccinați în proporție de 83%. În continuare, se mențin măsurile de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. Beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanență evoluția stării lor de sănătate”, transmite DGASPC Gorj.

La nivelul județului Gorj au fost 167 de infectări în ultimele 24 de ore, iar în ultimele două săptămâni au fost 1.529 de infectări.

Vizualizări: 1,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: