Orașul din Gorj unde toți elevii se întorc în bănci, dar primăria le cumpără și tablete

Elevii din orașul Rovinari încep școala fără emoții. Toate unitățile de învățământ vor începe cursurile față în față, și nu online, așa cum se întâmplă în zeci de alte unități de învățământ din județul Gorj. Au fost făcute des acțiuni pentru dezinfecție, iar autoritățile le transmit atât copiilor, cât și părinților că nu există niciun risc la școală. Deși nu sunt multe cazuri de coronavirus în oraș, autoritățile iau în calcul și cel mai negru scenariu. Ca să fie pregătite, au comandat deja tablete pentru toți copiii din Rovinari.

Nicio școală din Rovinari nu va merge pe scenariul galben ori roșu, care ar veni la pachet și cu orele online. Aici toți elevii vor reveni în bănci ca înainte de pandemie, doar că nu le vor lipsi nici lor măștile de protecție.

De asemenea, clasele au fost reorganizate ca să poată fi păstrată distanța socială. Deși nu sunt cazuri multe de Covid 19 în oraș, autoritățile au început demersurile să cumpere tablete pentru toți copiii din Rovinari. “Nu avem scenariul galben. Deocamdată suntem bine. Am făcut dezinfecții în toate școlile. Am dus laptopuri la profesori. Am trimis bani să cumpere acele camere și suntem în procedură de achiziție pentru a lua tablete la toată lumea, să fim pregătiți de orice situație în caz că se poate întâmpla să lucreze copiii de acasă. Vom lua tablete pentru absolut toți copiii”, a declarat primarul din Rovinari, Robert Filip, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: