Gorj: Pensie de 28 de mii de lei

Peste 120 de gorjeni primesc, în fiecare lună, pensie specială. Este vorba de foști procurori, judecători, grefieri, auditori de la Curtea de Conturi ori un fost aviator. De cele mai multe ori, recunosc cei de la Casa de Pensii Gorj, se ajunge în situația ca aceste persoane să primească o pensie mult mai mare decât salariul pe care l-au avut.

La nivelul întregii țări, sunt peste 9.000 de persoane care încasează pensii speciale. În județul Gorj, spune Ioana Talău, șefa Casei de Pensii Gorj, sunt 128 de pensionari care primesc sume importante de bani în fiecare lună.

Cei mai mulți au fost magistrați, însă este în Gorj și un fost aviator căruia îi aduce poștașul o sumă fabuloasă. “Pensiile de serviciu sunt stabilite pe o legislație aparte. Nu vor fi influențate de legea care va intra în vigoare în septembrie 2021. Beneficiază magistrații, grefierii, Corpul Diplomatic, auditorii de la Curtea de Conturi, judecătorii Curții Constituționale, aviatorii, stewardesele. Sunt 9.400 la nivel de țară. În Gorj, avem 128 din care 120 sunt magistrați, procurori, judecători și grefieri. 14 sunt de la Curtea de Conturi, un aviator avem, un judecător de la Curtea Constituțională. Aceștia sunt beneficiarii pensiilor de serviciu din Gorj. Sunt stabilite de veniturile realizate de persoanele respective în ultimele 12 luni înainte să iasă la pensie”, a spus Ioana Talău, la TV Sud.

Așa se face că cea mai mare pensie din Gorj ajunge la 28 de mii de lei. „E normal ca pensia să fie mai mare decât salariul. Cea mai mare pensie este de 280 de milioane de lei brut. La nivel național, este 740 de milioane de lei vechi. Aceasta este cea mai mare”, a mai spus Ioana Talău, directoarea Casei de Pensii Gorj.

Vizualizări: 4,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: