Vrea un nou corp de clădire la CNTV: Să învățăm numai de dimineață

Directorul Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu își dorește un nou corp de clădire în incinta liceului pe care îl conduce. Dorin Tașcău a explicat că, în acest fel, toți elevii ar putea avea program doar de dimineață. Tașcău a făcut apel la toți politicienii care au fost elevi aici sau au copii la acest colegiu să-i susțină proiectul.

În prezent, municipalitatea încearcă să găsească o firmă constructoare care să se ocupe de reabilitarea Colegiului Național “Tudor Vladimirescu”. Lucrarea a fost scoasă la licitație în repetate rânduri, dar nicio firmă nu s-a dovedit interesată, așa că va fi reluată procedura.

În tot acest timp, directorul CNTV, Dorin Tașcău, se teme să nu se piardă banii alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

4,4 milioane de lei este valoarea proiectului. Lucrarea este una mai complicată, ținând cont că această clădire este monument istoric. „Am beneficiat de niște bani pentru reparații, dotări și o listă mică de investiții. Problema mea este reabilitarea acestui colegiu. Se tot scoate la licitație lucrarea și nu vine nimeni și nu aș vrea să se piardă acei bani, iar dorința mea cea mai mare este să construim un nou corp de clădire. Se poate face și nu e un efort extraordinar”, a declarat Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”.

La început de an școlar, Tașcău a făcut un apel la toți factorii decidenți de la nivelul județului Gorj: să-l sprijine să mai construiască un corp de clădire în curtea liceului pentru ca toți copiii să învețe numai de dimineață. „I-am rugat pe toți factorii de decizie, indiferent de culoarea politică, care au fost elevi aici sau au copii elevi aici, să ne ajute în demersul acesta. Atunci s-ar rezolva foarte multe lucruri. Avem și spațiu unde se poate face. Am făcut demersuri, am vorbit. Avem nevoie de un nou corp pentru că dorim să învățăm, așa cum e normal, numai de dimineață, să putem face eventualele cercuri și alte activități după-amiază. La clasele mici, este primul an când facem un afterschool”, a mai explicat Tașcău.

Vizualizări: 1,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: