Gorj: Trei medii de zece la Evaluarea Naţională. „Rămân în ţară”

Trei eleve din Gorj au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională de la finalul clasei a VIII-a. Este vorba despre Ana Maria Bîzgă de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, Ştefania Drăghici de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu şi Monica Trocan de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Monica Trocan, una dintre cele trei eleve de zece, a spus că vrea să devină medic şi să profeseze în România. Nu se aştepta la media 10, chiar dacă a terminat clasa a VIII-a cu media 9.97. „M-am pregătit destul de mult. Nu mă aşteptam să iau zece la amândouă, sunt foarte fericită! A fost o surpriză şi pentru mine. Aş vrea să merg în continuare la Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu», la profilul Bio-chimie. Vreau să devin doctor. Voi rămâne să studiez în România şi să lucrez aici, pentru că nu aş vrea să plec, aici este şi familia mea. Nu aş putea să renunţ la familie, pentru mai mulţi bani”, a declarat Monica Trocan pentru Mediafax.

Foarte aproape de media 10 au fost şi Calotă Elena Rebeca, Frăţilă Aida Florina, Alexandra Raluca Mărinică, Anca Radu, Ioana Teodora Cîrnu şi Albert Constantin Deaconu, care au luat peste 9.90. În Gorj, aproape 230 de elevi au avut medii peste 9.00.

Medii peste 5.00 au avut 2.060 de elevi, din cei 2.894 prezenţi, ceea ce înseamnă peste 70%. Zeci de elevi au avut medii între 1.00 şi 2.00, fiind şi două fete cu media 1.00.

Marţi, între orele 14:00 - 19:00, au fost depuse contestaţii, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

RECORD

O surpriză plăcută pentru autorităţile locale a fost la Şcoala Generală Turburea, acolo unde peste 91% dintre elevi au luat peste 5.00. Primarul Ion Bîrcă pune rezultatul bun pe seama schimbării conducerii şcolii, care a determinat o mai mare implicare a profesorilor.

Vizualizări: 5,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: