Gorjean adus din Cehia să facă pușcărie în România

Un bărbat de 37 de ani, din Țicleni, a comis mai multe spargeri pe teritoriul Cehiei și a ajuns după gratii. Cătălin Vasile Sima a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru furt calificat și distrugere.

Gorjeanul nu acționa singur. Avea cel puțin doi complici, iar o femeie stătea mereu la pândă. Spargerile au fost date în orașele mari Praga și Brno.

Dintr-un magazin de încălțăminte, banda de hoți a sustras o sumă de bani, o tabletă și două perechi de pantofi de damă. Au scotocit și printr-un chioșc, de unde au plecat cu zeci de pachete de țigări. Dintr-o tutungerie nu au putut lua nimic, pentru că s-a activat alarma și au dat bir cu fugiții.

Nu au fost ocolite nici magazinele alimentare. De aici, au furat inclusiv bonuri de masă, bilete de călătorie pentru transportul public local, lozuri răzuibile, timbre și cărți poștale. Au încercat să scoată din perete un seif, dat au fost surprinși de șoferul unei mașini de gunoi. Așa că au lăsat sculele în magazin și au fugit.

Din alte trei magazine, hoții au reușit să plece cu seifurile, prejudiciul ridicându-se la câteva zeci de mii de euro.

La începutul anului trecut, gorjeanul a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare.

Zilele trecute, Curtea de Apel Craiova a decis ca bărbatul din Țicleni să fie adus în țară, pentru a-și ispăși pedeapsa.

„Dispune transferarea condamnatului în vederea continuării executării pedepsei de 4 ani (1.460 zile) închisoare într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsă perioada executată de la 27.02.2018, la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii la data rămânerii definitive a prezentei sentințe. Cu apel”, a decis, pe 3 martie, Curtea de Apel Craiova.

Tot mai mulți infractori condamnați în străinătate cer să-și ispășească pedeapsa în pușcăriile mizere din România. Asta pentru că obțin tot felul de facilități și sunt eliberați mult mai devreme.

Vizualizări: 2,752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: