Gorjean cu Covid, transferat la Târgu Mureș

Lipsa paturilor libere la Terapie Intensivă, în cadrul spitalelor din județul Gorj, face ca pacienții Covid să fie transferați la alte unități medicale din țară. Este și cazul unui pacient infectat cu coronavirus, care a fost preluat de un elicopter SMURD, joi seara, fiind dus la un spital din Târgu-Mureș.

Situație critică în spitalele din Gorj. Paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate la capacitate maximă, iar pacienții ajung să fie transferați la alte spitale din țară. De exemplu, joi seara, un pacient a fost transferat, tocmai pentru că trebuia să fie internat la ATI, iar la Târgu Jiu paturile sunt ocupate. Cu aceeași situație se confruntă și Spitalul din Târgu Cărbunești.

Purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Alexandru Nițu, spune că persoana respectivă are și alte afecțiuni. ”Este vorba despre un pacient care avea patologie cardiacă și saturație scăzută de oxigen. Dat fiind faptul că la Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență nu mai sunt locuri pentru pacienții testați pozitiv, s-a luat legătura la nivel național pentru a vedea unde sunt locuri disponibile. Pacientul a fost transferat la Târgu Mureș”, a spus Nițu.

Vizualizări: 5,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: