Gorjean strivit de propria maşină „decapotabilă”

Un gorjean de 49 de ani a murit vineri la prânz, după ce s-a răsturnat cu maşina pe un drum care nu e deschis circulaţiei rutiere, la marginea oraşului Bumbeşti Jiu. Drumul duce către un cătun și e folosit doar de către localnici pentru a merge spre o pădure și spre terenurile agricole. Mașina cu care mergea bărbatul, la coborârea unei pante abrupte, a rămas, cel mai probabil, fără frâne, răsturnându-se în cele din urmă. Șoferul a fost prins sub autoturismul căruia îi tăiase o parte din caroserie pentru a-l transforma într-o „decapotabilă”, în lipsa „cuștii” respective el neavând nicio protecție. Câțiva localnici au fost cei care au ajuns primii la locul nenorocirii, ei încercând în zadar să îl scoată pe Dorin Ciudin de sub mașina care îl strivise.
„Am fost patru oameni și nu am putut să facem absolut nimic. Am vrut să îl scoatem noi de sub mașină, dar nu am putut să o mișcăm. E căzută și așa, într-o parte, e greu s-o miști, mai ales că era și el sub ea. Eu i-am spus la un moment dat că dacă mă aude și nu poate vorbi să mă ciupească de mână, dar nu a schițat nici un gest. Nici nu cred că mai respira”, a spus un localnic, în timp ce alt bărbat a povestit că mașina ar fi avut probleme tehnice și, de aici, și accidentul mortal. „Eu vă spun cinstit că mașina era defectă. L-au văzut niște băieți înainte de accident lucrând pe sub ea, probabil repara la frâne. Nici el nu era cum trebuie pentru un șofer. Eu vă spun drept că el vedea doar cu un ochi, ce să mai ocolim adevărul. I-am spus de atâtea ori să renunțe la ea, dar el nu vroia, că zicea că are pe taică-su în deal la Arșeni și că se mai duce pe la el. Uite ce se întâmplă acum”, a spus bărbatul.
Un echipaj de la descarcerare din cadrul ISU Gorj s-a deplasat la locul accidentului, pompierii fiind cei care au reușit să îl scoată pe șofer de sub mașina răsturnată. Bărbatul nu mai avea însă semne vitale, un echipaj medical făcând manevre de resuscitare timp de circa o oră. Eforturile au fost însă zadarnice, în cele din urmă trupul neînsuflețit fiind preluat de Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Polițiștii au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru ucidere din culpă, singurul vinovat de cele întâmplate fiind însă chiar conducătorul auto.

Vizualizări: 979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: