Gorjeanca Adela Bălţoi, medalie de aur la Balcaniadă

Atleta Adela Bălţoi a reuşit să câştige medalia de aur la Balcaniada desfăşurată în week-end în Serbia. Gorjeanca este fostă atletă a Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu dar acum reprezintă ACS Sportul Feroviar şi face parte şi din lotul naţional al României.

Chiar dacă nu mai reprezintă culorile CS Pandurii Târgu Jiu în competiţii naţionale, gorjeanca Adela Bălţoi rămâne reprezentanta Gorjului atunci când concurează în competiţii internaţionale, cum a fost Balcaniada din Serbia, unde a obţinut medalia de aur.

Performanţa a fost reuşită chiar din prima zi de concurs la ediţia cu numărul 74-a a Campionatelor Balcanice pentru seniori, în proba de 3000 de metri.

Sportiva, care a început atletismul la Târgu Jiu, este legitimată acum la ACS Sportul Feroviar. Ea a sosit prima la proba de 3000 de metri la întrecerea care a avut loc la „Smederevo Fortress” din Belgrad. Întreaga delegaţie de atleţi care au reprezentat România a reuşit să câştige  sâmbătă opt medalii, patru de aur și patru de bronz.

La întrecerile balcanice au reprezentat România un număr de 51 de tricolori, 28 la masculin și 23 la feminin, în total la aceste întreceri balcanice luând startul 414 atleți din 19 țări. 

Cele patru titluri de ca,pion balcanic au fost câştigate de Gabriel Bitang , la săritura în lungime  cu 8,11 m, din cea de-a 5-a încercare, Adela Bălțoi, la  3000 m, cu un timp de 9:57,30, Adelina Panaet, la 3000 m obstacole cu un timp de 9:44,27 şi Nicolae Soare, la proba de 5000 m, cu un timp de 13:49,13, nou record personal.

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: