Gorjeanca Denisa Tîlvescu, prăbușită după finala de la Jocurile Olimpice

Gorjeanca Denisa Tîlvescu s-a prăbușit pe ponton după finala bărcii de 8+1 și a fost luată cu scaunul cu rotile. Fetele au făcut un efort uriaș pentru a prinde o medalie olimpică, dar au ieșit pe locul 6.

Denisa Tîlvescu, campioană mondială şi multiplă campioană europeană, a căzut pe ponton la câteva minute după finală, epuizată de efortul depus în barca de 8+1. Medicii au sărit şi i-au acordat primul ajutor, iar după câteva minute sportiva noastră şi-a revenit şi a plecat pe picioare, chiar dacă fusese adus un scaun cu rotile.

Fetele au spus la unison că au dat totul în barcă şi au reuşit o cursă bună, chiar foarte bună, în pofida ultimului loc din finală.

Amalia Bereş, 24 ani, triplă campioană europeană (2019, 2020, 2021), consideră că a fost o cursă grea şi s-a arătat şocată şi dezamăgită de rezultat. ''A fost o cursă grea, ne-am dorit mult mai mult, având în vedere că am scos record mondial în recalificări. Ne-am aşteptat la un loc pe podium cel puţin, dar nu a fost să fie astăzi. Suntem şi noi puţin şocate, trebuie să digerăm rezultatul final. Sunt şocată de locul nostru, pentru că a fost o cursă bună, am dat tot ce am putut, am fost într-o continuă urcare la 500, 750 şi 1.000 m, dar am terminat pe locul care am terminat. Odată ce am fost distanţate la două secunde, nu am mai reuşit să le recuperăm. Vin la concurs să urc pe podium, dar asta este, trebuie să ţinem capul sus şi să acceptăm ce am făcut. Nu am fost obosite după acel record mondial din recalificări, am fost antrenate pentru toate cursele, nu doar pentru una'', a declarat Amalia Bereş.

Sora sa mai mare, Mădălina Bereş, 28 ani, medaliată cu bronz la JO 2016, campioană mondială în 2017 şi cvadruplă campioană europeană (2017, 2018, 2020, 2021), a spus după cursă: ''Nu sunt dezamăgită de locul nostru. Bineînţeles că ne doream să obţinem un rezultat cât mai bun. Am plecat cu încredere, am făcut două curse foarte bune înainte. Încă diger situaţia şi nu ştiu exact ce ne-a lipsit. Când ajungi la start la o competiţie olimpică, fiecare îşi doreşte să vină pe locul întâi, pe podium, să fie în primii trei. Când nu reuşeşti să ajungi pe podium, nu eşti neapărat dezamăgit, dar te doare, ai muncit cât au muncit şi ceilalţi concurenţi şi când vii la un concurs îţi asumi pe orice loc vii, iar ăsta a fost locul nostru astăzi. Pe tema Paris2024 nu vreau să declar nimic, vreau să mă liniştesc şi după competiţia asta o să ştiu ce am de făcut în toamna aceasta''.

Vizualizări: 4,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: