Primarul vrea secţie de fotbal, dar nu şi echipă de seniori

Primarul Marcel Romanescu doreşte neapărat o secţie de fotbal la CSM Târgu Jiu. Edilul a precizat însă că nu va exista o echipă de seniori, ci doar grupe de copii şi juniori până la 18 ani.

Clubul primăriei ar putea avea în curând şi o secţie de fotbal după cum a anunţat primarul Marcel Romanescu. De mai bine de un an se vorbeşte de înfiinţarea acesteia, dar nu s-a făcut încă nici un demers oficial, fiind invocat faptul că Primăria Târgu Jiu este asociat la Pandurii Târgu Jiu, lucru care este recunoscut de oficialii primăriei când e vorba de secţia de fotbal dar nu şi atunci când primăria trebuie să dea bani la Pandurii. 

Cert este faptul că CSM Târgu Jiu putea avea și până acum și poate avea și în acest moment secție de fotbal dar numai pentru a funcționa cu grupe de copii sau pentru a le înscrie eventual în campionatele județene de juniori. „La fotbal, din momentul în care va funcţiona secţia, ne capacităm doar pe grupele de juniori, până la vârsta de 18 ani. De la 18 ani încolo, cred că sistemul privat ar trebui să susţină, în continuare, echipele care activează în Ligile 2 şi 3 pe raza judeţului Gorj.  Dar în ceea ce privește fotbalul, CSM își dorește în continuare o secție pe profil dar este clar că o echipă profesionistă nu poate fi susținută doar de municipalitate”, a spus edilul la reunirea echipei de handbal.

Acesta a precizat că municipalitatea nu-şi permite să finanţeze o echipă de primă ligă: „Putem intra oricând într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean şi societăţiile private. Din păcate, CEO nu cred că va mai putea susţine în viitor o astfel de echipă. Dar, dacă mediul privat ar putea să susţină echipa, şi noi am putea deveni parteneri. Pentru handbal şi baschet însă avem resursele necesare pentru echipe de prima ligă”.

Clubul primăriei are deja echipe de seniori la handbal şi baschet, doar echipa de baschet activând deocamdată în prima ligă iar cea de handbal având ca obiectiv promovarea.

Vizualizări: 1,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: